Ливърпул няма да обжалва наказанието на Луис Суарес 04.01 | 12:10

Уругваецът публикува официално изявление, в което благодари на всички, които оказаха подкрепата си към него в последните седмици

От Краси Киров

Мърсисайдският колос Ливърпул официално потвърди, че няма да обжалва наказанието от 8 мача, което уругваецът Луис Суарес получи за расистки обиди по адрес на Патрис Евра от Манчестър Юнайтед.

Английската Футболна асоциация осъществи дълго разследване на инцидента, в резултат на което се стигна до решение, че южноамериканецът ще трябва да прекара сериозен период от време извън терена.

Ливърпул имаше няколко седмици на разположение, за да реши дали да обжалва суровата санкция, ала днес от "Анфийлд" потвърдиха, че до подобни действия няма да се стигне.

"Ливърпул подкрепи Луис Суарес, защото ние не вярваме, че в онзи ден, или който и да е друг, Луис е извършил какъвто и да е акт на расизъм. Време е да оставим този случай зад гърба си, продължавайки да работим заедно в опитите си да изхвърлим расизма, във всяка негова форма, извън този спорт. Поради тази причина и взехме решение, да не обжалваме наказанието от осем мача на Луис Суарес", се казва в изявлението на Ливърпул.

Междувременно Луис Суарес също публикува официално изявление, в което благодари на всички, които оказаха подкрепата си към него в последните седмици.

"Благодаря на моето семейство, приятели и всички в Ливърпул (щабът, мениджърът, шефовете, съотборниците ми и всички, които всекидневно работят за този велик клуб). Специално благодаря и на феновете, които направиха така, че нито за секунда да не се чувствам повален на земята. Тези дни ме накараха да разбера истинското значение на фразата "Ти никога няма да вървиш сам", се казва в обръщението на уругваеца.

Най-четени