Ливърпул отписа Лига Европа заради Юнайтед 20.09 | 09:03

Мърсисайдци имат тежко домакинство в неделя срещу кръвния си враг и мениджърът Брендън Роджърс е решил да остави звездите си да почиват преди дербито

От Мариян Найденов

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс даде ясни индикации, че Лига Европа няма да е сред приоритетите на отбора през настоящия сезон.

Мърсисайдци имат тежко домакинство в неделя срещу кръвния си английски враг Манчестър Юнайтед и бившият треньор на Суонси е решил да остави звездите си да почиват преди дербито с 19-кратните шампиони на Англия.

Поради тази причина една дузина титуляри бяха оставени извън групата за откриващия двубой на неговия тим в Лига Европа срещу Иънг Бойс. Капитанът Стивън Джерард, Луис Суарес, Хосе Рейна, Глен Джонсън, Мартин Шкъртел, Даниел Агер и Мартин Кели няма да вземат участие в двубоя, който ще се играе в Швейцария.

Вместо тях в групата попаднаха младежи като Самед Йесил, Андре Уиздъм, Конър Коуди, Адам Морган, Джак Робинсън и мегаталанта Дани Пачеко. Очаква се голяма част от тях да направят европейски си дебют, а младата надежда на Англия Рахийм Стърлинг ще е основният коз на Роджърс в първия двубой от груповата фаза на Лига Европа.

Капитан на отбора ще бъде легендата Джейми Карагър, който през последните години все по-рядко има възможност да започва като титуляр. Джонджо Шелби, Джордън Хендерсън и Стюърт Даунинг най-вероятно също ще са титуляри в днешния двубой.

Водещи

Най-четени