Ливърпул пусна първа кръв за 2014 18.01 | 21:35

Мърсисайдци стъпиха накриво у дома

От Иво Вецев

Феновете на Ливърпул изживяха голямо разочарование, след като любимият им отбор стигна само до 2:2 на "Анфийлд" срещу Астън Вила (без Александър Тонев) в 22-ия кръг, а това отдалечи отбора от лидерите в класирането Арсенал и Манчестър Сити.

Това беше и първото равенство до момента през сезона, като мърсисайдци можеха и да загубят срещата, след като загубиха битката в халфовата линия.

Началото беше кошмарно за домакините, които допуснаха изоставане от 0:2 до 37'. Първо Агбонлахор успя да намери Вайман за 1:0 в 25', а след това отново английският национал беше асистент, но този път на Бентеке, който отбеляза с 2:0.

Все пак слабото представяне на Ливърпул завърши с брилянтна атака и прекрасен завършек на Даниел Стъридж, който отбеляза за 1:2 и върна надеждите на домакинтие.

През второто полувреме на мача Лукаш Лейва се появи на терена и успя да помогне в халфовата линия, а след нарушение срещу Суарес Джерард бе точен от точката за изпълнение на дузпа - 2:2. Големият проблем обаче се оказа контузията на Лейва, който трябваше да напусне терена, а с това и мърсисайдци не създадоха достатъчно положения, за да стигнат до победата.

Така с 43 точки Ливърпул остава на 4-о място, но утре може да бъде изпреварен от Евертън. Мърсисайдци изостават на 8 точки от първото място, докато Астън Вила се стабилизира в средата на таблицата - 10-о място и 24 точки.

Водещи

Най-четени