Ливърпул разпиля Стоук, но победи само с 1:0 17.08 | 17:12

Мърсисайдци в типичния си стил трепериха до края и можеха да изпуснат успеха

От Даниел Любомиров

Ливърпул вдъхна надежда на феновете си в началото на новата кампания в Премиърлийг, след като спечели с 1:0 домакинството си на Стоук Сити в първия двубой от програмата на 1-ия кръг.

Единственото попадение за мърсисайдци реализира Даниел Стъридж в 39-ата минута, като иначе домакините изиграха прекрасно първо полувреме, но гредите и малшансът им попречиха да натрупат по-солидна преднина.

Новото попълнение от Селта Яго Аспас направи дебют с екипа на "червените"от "Анфийлд" и именно той асистира за гола на Стъридж.

Повече статистически и любопитни факти за мача Ливърпул - Стоук, както и видео с гола, вижте в Sporta.bg

Възпитаниците на Брендън Роджърс създадоха около 20 положения за гол през целия мач, но трябваше да треперят за победата до последния съдийски сигнал, а накрая можеха и да изпуснат победата.

Стоук получи неочакван бонус в търсенето на изравняване в 87-ата минута, когато датският национал Даниел Агер игра нелепо с ръка в собственото си наказателно поле и реферът посочи бялата точка.

Друго ново попълнение на мърсисайдци - Симон Миньоле - се превърна в герой за домакините и демонстрира отличен рефлекс, за да спаси дузпата на Джонатан Уолтърс, като при добавката вратарят също се намеси великолепно и съхрани успеха на Ливърпул.

С тази намеса Миньоле изцяло се поправи за слабата намеса в 10-ата минута, когато увисна при центриране и Робърт Хут нацели напречната греда на празна врата.

 

Водещи

Най-четени