Лидерът на Северна Корея се срещна с Денис Родман 01.03 | 12:22

"Имаш приятел доживот", каза Глиста на Ким Чен Ун

От Иво Вецев

Денис Родман продължава посещението си в Северна Корея, където отиде заедно с трима членове на Харлем Глоубтротърс, за да снима документален филм, който ще бъде излъчен по HBO.

Вчера той най-накрая се запозна с лидера на страната Ким Чен Ун, като двамата разменяха сладки приказки по време на демонстративна баскетболна среща. Глиста пък е бил толкова очарован от срещата си с диктатора, че в края му е казал няколко думи, които шокираха целия свят.

"Имаш приятел до живот", уверил е баскетболистът лидера на Северна Корея, като за това информират източници на AP.

Самият Ким Чен Ун е сред най-големите фенове на баскетбола и по-специално на отбора на Чикаго Булс през 90-те години, когато "биковете" мачкаха всичко наред, а популярността на Денис Родман вървеше нагоре.

Глиста, както и други членове на екипа, който снима документалния филм за баскетболната дипломация, са си позволили да поканят Ким Чен Ун в САЩ на посещение, но не се споменава какъв е бил отговорът на лидера.

Това се случва само две седмици, след като Северна Корея направи тестове с ядрени оръжия, незачитайки заръките на САЩ и други световни сили.

Посещението на Родман в азиатската държава е пред своя край, но ако Ким Чен Ун дойде в САЩ и отношенията между двете страни се затоплят, няма да е чудно, ако Денс Родман бъде номиран за Нобелова награда.

Снимки от срещата между екстравагантния басетболист и лидера на Северна Корея може да видите в sporta.bg

Водещи

Най-четени