Линдзи Вон и Аксел Лунд Свиндал спечелиха титлите в Супер-Г 15.03 | 15:44

Днес в австрийския зимен център Шладминг се проведоха последните състезания в дисциплината за сезона

От Мариян Найденов

Американката Линдзи Вон спечели титлата в дисциплината Супер-Г през този сезон, стана ясно след днешното състезание в австрийския зимен център Шладминг.

Първа в последния супер-Г за сезона завърши германката Виктория Ребенсбург, която даде време 1:24.54 мин. Тя изпревари с 0.18 секунди Джулия Манкузо от САЩ, а трета остана Марион Ролан от Франция с 0.21 секунди по-слабо време от това на победителката.

Самата Линдзи Вон завърши на 6-о място, с време 1:25.11 минути, като нейна грешка в началото на трасето й костваше една секунда, а реално и крайната победа. Въпреки това обаче тя спечели титлата в дисциплината, а също така гледа и към крайната победа в спускането. Американката вече си осигури Големия кристален глобус, който тя спечели за четвърти път в кариерата си.

В генералното класиране за Световната купа недостижима на първото място е Вон с 1948 точки, пред Тина Мазе (Словения) с 1382 т. и Мария Рийш (Германия) с 1195 т.

Два кръга преди края на Световната купа при дамите чаровната Линдзи Вон има шанс да подобри рекордите за най-много спечелени точки в един сезон. До момента най-много точки при дамите е печелила Яница Костелич, която през 2006-а година, е събрала 1970 точки, припомня БТА. Рекордът при мъжете се държи от Херман Майер (Австрия) от 2000-ата година.

При мъжете Кристоф Инерхофер от Италия спечели последния за сезона супергигантски слалом в Шладминг (Австрия). Норвежецът Аксел Лунд Свиндал завърши 16-и, но това бе достатъчно да спечели малката Световна купа в дисциплината.

Инерхофер бе най-бърз на пистата в Шладминг с време 1:21,24 минута, като изпревари само с 2 стотни от секундата французина Алексис Пинтюро. Австриецът Марсел Хиршер остана трети с 1:21,30 минута и запази шансове да триумфира с Големия кристален глобус.

В генералното класиране начело е швейцарецът Беат Фойц с 1330 точки. Хиршер е втори с 1255, а трети е Аксел Лунд Свиндал с 1131 точки. До края на сезона остават още два старта в Шладминг - гигантски слалом в събота и слалом в неделя.

Беат Фойц не успя да завърши Супер-Г и това донесе малката Световна купа в дисциплината за Аксел Лунд Свиндал. Норвежецът спечели отличието с 413 точки, а ветеранът Дидие Кюш остана втори с 400 точки. Трети за малката Световна купа в Супер-Г е Беат Фойц с 368 точки.

Водещи

Най-четени