Линдзи Вон отново стъпи на пистата 29.11 | 15:18

Американката направи първа тренировка след повторната контузия на коляното си

От Мариян Найденов

Линдзи Вон не се отказва лесно. Американската звезда в зимните спортове тренира за първи път на сняг, след като претърпя нова травма в коляното.

29-годишната Вон получи контузия по време на тренировка в Купър Маунтин (САЩ) на 19 ноември, наранявайки оперираното си през февруари дясно коляно.

В последните дни тя се подготвяше във фитнеса по специална програма и това явно е дало резултат, като Вон е много близо до завръщане на пистата.

Четирикратната носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини ще пропусне стартовете в Бийвър Крийк през уикенда, но планира да участва в тези в Лейк Луис след седмица (6-8 декември).

"Уверена съм в себе си. Смятам, че мога да постигна много неща през този сезон. Все още имам време преди Сочи. Радвам се, че отново съм на пистата и мога да правя това, което обичам", каза Линдзи Вон.

Американката е олимпийска шампионка в спускането и иска да защити титлата си на започващите през февруари Олимпийски игри в Сочи (Русия).

Освен това Вон има нужда от още само три успеха, за да изравни рекорда на австрийската легенда Анмари Мозер-Прьол от 62 победи в Световната купа.

Водещи

Най-четени