Линдзи Вон с втори пореден требъл в Лейк Луис 03.12 | 07:48

Успехът в Лейк Луис бе седми поред за Вон и общо 56-и за Световната купа в кариерата на американката, с което тя излезе на второ място за всички времена, като пред нея е само австрийката Анемари Мозер-Прьол с 62 победи

От Мариян Найденов

Носителката на Големия кристален глобус Линдзи Вон постигна втори пореден требъл в състезанията за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в канадския зимен център Лейк Луис, след като спечели и супергигантския слалом.

Американката не остави съмнение в превъзходството си, спирайки хронометрите на 1:22.82 мин., като това бе победа номер 14 на нейната любима писта. Успехът в Лейк Луис също така бе седми поред за Вон и общо 56-и за Световната купа в кариерата на американката, с което тя излезе на второ място за всички времена, като пред нея е само австрийката Анемари Мозер-Прьол с 62 победи.

Джулия Манкузо оформи двойната победа за американския отбор с второ място, изоставайки с 0.43 секунди от времето на Вон. С това тя замести своята сънародничка Стейси Куук, която завърши на второ място в спусканията от петък и събота. Последното място на подиума в Албърта, Канада, зае австрийката Ана Фенингер, която изостана с едва 0.02 секунди от Манкузо.

Словенката Тина Мазе остана начело на генералното класиране за световната купа с актив от 397 точки. Тя е следвана от германката Мария Рийш с 319 и Линдзи Вон с 300.

При мъжете, Тед Лигети труимфира в гигантския слалом в Бийвър Крийк (Колорадо), седми кръг от Световната купа. Американецът не остави никакъв шанс на конкурентите си и завърши на първо място с общо време 2:25.59 минути.

Победата бе под номер 13 в кариерата на Лигети. Той спечели и първия гигантски слалом за сезона в Зьолден през октомври.

Носителят на Световната купа Марсел Хиршер завърши на втора позиция в днешното състезание с време 2:27.35 минути. На трето място остана италианецът Давиде Симончели с общо време 2:27.66 минути.

Аксел Лунд Свиндал от Норвегия зае 17-то място в първия манш, но след добро спускане във втория се изкачи до шесто място. Това му позволи да запази лидерството в генералното класиране за Световната купа с актив от 400 точки.

Тед Лигети се изкачи на второто място с 320 точки, докато трети е Марсел Хиршер с 220 точки. В класирането за малкия кристален глобус в гигантския слалом лидер е Лигети с 200 точки.

Водещи

Най-четени