Линдзи Вон се отказа от участие на Олимпиадата 07.01 | 16:44

Американката ще претърпи нова операция

От Краси Киров

Най-известната скиорка в света Линдзи Вон обяви днес, че няма да може да участва на Зимните Олимпийски игри в Сочи 2014.

Линдзи си извоюва статут на легенда със своите 59 победи за Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Чаровната скиорка беше контузена и се очакваше да се възстанови точно за Олимпиадата, като целият и процес по рехабилитация бе насочен към това тя да бъде готова на 100% за Олимпиадата.

Вон пострада на Световното първенство в началото на 2013 година, когато счупи крака си в Шламдинг. Тя пропусна почти всички стартове от настоящия сезон за Световната купа.

Точно когато се очакваше да се завърне на пистата тя падна на тренировка във Вал д'Изер и това я принуди да направи нова операция. Именно тази интервенция ще попречи на русото изкушение да участва в Сочи.

"С огромно съжаление обявявам, че няма да мога да се състезавам в Сочи 2014. Направих всичко, което можах, за да подобря физическото си състояние, но реалността е тежка – колената ми просто не могат да издържат на натоварванията по време на състезания от най-високо ниво.

Трябва да се подложа на нова операция, но може би ще успея да се възстановя навреме за Световното първенство във Вали – близо до дома ми – следващия месец. Позитивното е, че така ще отстъпя място на някоя американска състезателка, която ще може да се бори за олимпийско злато вместо мен.

Много ви благодаря за цялата подкрепа и обич. Ще подкрепям всички олимпийци в Сочи и особено много тези от американския отбор!", написа Линдзи Вон във Фейсбук.

Водещи

Най-четени