Линдзи Вон спечели Супер Г в Кортина д'Ампецо 21.01 | 15:09

С този успех Вон се приближи до лидера в генералното класиране Мария Рийш, която завърши девета

От Краси Киров

Линдзи Вон спечели супергигантския слалом за жени в Кортина д'Ампецо от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Трикратната носителка на големия кристален глобус финишира първа за 1:11,66 минута на пистата Тофане и записа 38-а победа в кариерата си и пета за сезона. С този успех Вон се приближи до лидера в генералното класиране Мария Рийш, която завърши девета в днешния старт.

Шведката Аня Персон остана на второ място само на 43 стотни от Вон. Австрийката Ана Фенингер се нареди на трето място само на 4 стотни зад Персон. Джулия Манкузо (САЩ) и Лара Гут (Швейцария) се заеха съответно 4-то и 5-то място в разстояните на 2 стоотни.

Линдзи Вон поведе в класирането за малкия кристален глобус след като записа втора поредна победа в супергигантския слалом и има 280 точки.

Иначе в генералното класиране след 19 старта начело е Мария Рийш (Германия) с 1052 точки, Линдзи Вон е втора с 927 точки, а трета далеч след първите две е Таня Путиайнен (Финландия) с 580 точки

"Винаги се стремя да направя перфектно спускане. В последните състезания направих някои грешки, но днес бях безупречна и съм доволна о себе си", заяви Линдзи Вон веднага след победата.

 

Водещи

Най-четени