Линдзи Вон спечели Супер-Г в Тарвизио и триумфира с нов глобус 06.03 | 12:39

Американката със злато в Италия, не остави шансове на Мария Рийш и грабна трети малък глобус

От iNews.bg

Американката Линдзи Вон спечели златния медал в Супергигантския слалом на старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Тарвизио.

Вон даде време от 1:21.75 минути, което се оказа достатъчно за триумфа в тази дисциплина, като благодарение на днешния си успех представителката на САЩ си гарантира и спечелването на малкия кристален глобус в Супер-Г.

Това е трета крайна победа в отделна дисциплина за Линдзи Вон, след като през през изминалата седмица тя си гарантира глобуса и в спускането и суперкомбинацията.

Втора днес се нареди друга американка – Джулия Манкузо, завършила на 0.23 секунди изоставане от своята сънародничка, а трета финишира лидерката в генералното класиране за Световната купа Мария Рийш (Германия) с 0.50 секунди по-слабо време от Вон.

В класирането за големия кристален глобус водачка продължава да бъде Рийш, но преднината и пред Линдзи Вон вече е едва 96 точки, което предващава изключително драматични последни стартове за сезона. До края на зимния сезон за 2011-а година при жените остават още две състезания валидни за Световната купа – в Нова Гора (Чехия) и Ланзерхайде (Швейцария).

На четвърто място днес пък завърши още една американка - Лаурън Рос, като това е най-доброто класиране в нейната кариера. Рос изостана на 0.70 от Линдзи Вон.

Водещи

Най-четени