Лионел Меси: Този отбор на Барселона ще остане в историята 23.11 | 17:23

Аржентинската звезда благодари на съотборниците си за индивидуалните награди, които печели

От Краси Киров

Звездата на Барселона Лионел Меси благодари на съотборниците си, защото са му помогнали да реализира пълния си потенциал и заяви, че те са причината за всичките му индивидуални признания.

Аржентинецът спечели "Златната топка" в две поредни години, като по всичко личи, че отново ще вдигне отличието в края на годината.

Меси отново изрази скромността си и благодари на Андрес Иниеста и Шави.

"Не се смятам за най-добрия в света", каза той пред френското издание "Onze".

"Ако наистина съм това, което казват, то е благодарение на съотборниците ми. Ние постигнахме всичко това заедно. Късметлия съм, че играя с Шави и Иниеста. Възхищавам им се за класата и влиянието им над играта. В много добри отношения съм с тях. Те се превърнаха в мои приятели", заяви Меси.

Нападателят сподели, че се гордее с успехите на Барселона в последните три години и чувства, че ще влязат в историята.

"Не мога да оценявам миналите отбори или да ги сравнявам и да кажа, че ние сме най-добрите в историята, но мисля че този тим ще се помни заради всички спечелени трофеи. Този отбор промени хода на играта и облика на футбола. Сигурно е, че ще станем легендарни", продължи той.

Меси не спести добри думи и за треньора си, който е най-добрия наставник според аржентинеца:

"Гуардиола наистина е феномен, защото спечели всичко и защото обръща внимание и на най-тривиалните неща. Наистина е най-добрия треньор в света."

Меси ще е ключова фигура в сблъсъка с шампиона на Италия Милан днес в мач от Шампионската лига, който ще определи победителя в група H.

Водещи

Най-четени