Лионел Меси спечели наградата за най-добър играч в Европа 25.08 | 20:00

Аржентинецът, който е двукратен носител на "Златната топка", бе номиниран за отличието на европейската футболна централа заедно с Роналдо (останал на трето място) и съотборника си в Барселона Чави Ернандес, класиран в последствие втори

От Мариян Найденов

Лионел Меси отново се разправи по безапелационен начин с конкуренцията на Кристиано Роналдо и бе определен за най-добър играч в Европа за сезон 2010/2011, като спечели новата награда на УЕФА, която замества предишната класация по постове на участниците в Шампионската лига.

Аржентинецът, който е двукратен носител на "Златната топка", бе номиниран за отличието на европейската футболна централа заедно с Роналдо (останал на трето място) и съотборника си в Барселона Чави Ернандес, класиран в последствие втори. 53-ма реномирани журналисти определиха първо челната десетка на играчите, след което звездното трио остана на финалния вот и съвсем очаквано Меси грабна болшинството от гласовете.

На 4-та позиция завърши друг играч от селекцията на Хосеп Гуардиола - Андрес Иниеста, а Жерар Пике се нареди на осмо място, за да затвърди доминацията на каталунците в индивидуалното подреждане.

Без съмнение Меси заслужи наградата си с брилянтното си представяне през миналия сезон в Шампионската лига и Примера Дивисион - общо 53 гола през сезона за него, 12 от които бяха реализирани в турнира на богатите.

Само на 23 години, за него Чави Ернандес често казва: "С когото и да го сравняваме, той е най-добрият в света". Повечето дискусии около името на аржентинеца са свързани с това дали той трябва да бъде определен за най-добър за всички времена, а не за настоящия сезон, защото последното е вън от съмнение.

Със сигурност, ако Меси спечели значимо отличие с националния отбор на Аржентина, няма да има кой да оспори короната му на най-велик играч в историята на футбола.

Водещи

Най-четени