Литекс и Ботев (Пловдив) решават третото място 08.05 | 10:07

Черноморец и Славия ще спорят кой да оцелее в А група

От Божидар Азманов

Литекс и Ботев (Пловдив) излизат един срещу друг днес в битка, която по всяка вероятност ще реши третото място в А група.

В момента Литекс има аванс от две точки в класирането, а е и с мач по-малко. Това означава, че ако Ботев се нуждае от задължителни три точки, ако иска до края на кампанията да спечели бронза. Победа за ловчанлии пък на практика ще ги бетонира на позицията, която дава сигурна виза за Европа.

В по-добра форма изглежда тимът на Станимир Стоилов. Тимът няма поражение от 10 април насам, когато загуби с 2:0 на стадион "Българска Армия" от ЦСКА. След това "канарчетата" записаха три победи, макар едната от тях да бе служебна и едно равенство – срещу шампиона Лудогорец.

Литекс пък не е печелил от гостуването си на Левски на "Герена" на 12 април, когато се наложи с 2:1, след което записа две равенства и едно поражение. Освен това "оранжевите" загубиха и първия двубой с Ботев в първата седмица с 2:1 в Коматево. Ловчанлии нямат победа този сезон над този опонент, като в редовния сезон пловдивчани спечелиха единия сблъсък, а другия завърши при равен резултат.

Ботев обаче мисли по-скоро за финала за Купата на България срещу Лудогорец. Така почивка за гостуването в Ловеч получиха Сърджан Лукин и Йордан Христов. Заплашени от наказание са Абел Анисе и Томаш Иршак, така че се очаква те също да не вземат участие в срещата.

Двубоят стартира в 19:30 часа, а главен съдия е Цветан Кръстев.

В друг решителен за класирането във втората седмица на А група мач един срещу друг ще играят Славия и Черноморец. Тези два тима ще определят последния изпадащ от елита, но битката за "акулите" излгежда по-скоро изгубена.

Играчите на Димитър Димитров изостават на 2 точки от столичани, но имат и мач по-малко. Това означава, че те не само трябва да спечелят днешното си гостуване в София на всяка цена, но и да се надяват на добър развой до края на шампионата.

Милен Радуканов няма проблеми с контузени и наказани играчи, докато под въпрос за бургазлии са Лъчезар Балтанов, Ванчо Траянов и Карлос Фонсека. В игра обаче се завръща Жереми Манзоро.

Срещата е започва в 17:30 часа на стадиона в квартал "Овча Купел" и ще бъде ръководен от Христо Ристосков.

Водещи

Най-четени