Литекс излъга Ботев и се доближи до ЦСКА 05.04 | 18:55

"Оранжевите" продължават отличната си серия

От Даниел Любомиров

Литекс продължи отличната си серия без поражение в А група и постигна ключова победа с 1:0 като гост на Ботев (Пловдив) в среща от втория кръг на плейофите от първата шестица.

Единственото попадение в срещата реализира Страхил Попов в 64-ата минута, след като с глава засече центриране от фаул на Пауло Регула, а вратарят на домакините Адам Стаховяк увисна и не можа да предотврати гола.

Видео с гола вижте в Sporta.bg

В пет от последните шест двубоя в първенството под ръководството на Петър Пенчев Ботев не бе допускал гол, но днес се пропука заради неумелата намеса на полския си страж, който остави мрежата си празна и за Попов не бе трудно да се разпише.

Литекс излиза на трето място в класирането с актив от 43 точки и вече има само 2 по-малко от втория ЦСКА, който вчера бе разгромен с 0:4 в дербито с водача Лудогорец (51 пункта). Ботев остава на последното шесто място с 37 точки и след като загуби дуела с пряк съперник за топ 3, остава на седем пункта от местата, даващи право на участие в Лига Европа.

"Оранжевите" все още нямат допуснат гол от подновяването на първенството (въпреки че бяха разбити с 0:5 от Лудогорец в 1/4-финал за Купата), като има три отбелязани попадения след продажбата на основния си голмайстор Уилмар Джордан.

Водещи

Най-четени