Литекс може да ожесточи първенството в Разград 07.04 | 11:20

При победа за "оранжевите" първите 5 отбора ще са събрани в 5 точки разлика

От Иво Вецев

Тази вечер в 18:00 часа на "Лудогорец Арена" се изправят отборите, които не позволяват на Левски и ЦСКА да вземат титлата вече 3 години поред - Лудогорец и Литекс.

В момента ситуацията в първенството е отлична за шампионите, които започнаха колебливо втория полусезон, но издънките на Левски позволи на "зелените" да отворят 4 точки аванс пред възпитаниците на Илиан Илиев.

В същото време обаче Литекс и Ботев (Пловдив), заедно с ЦСКА, съкратиха доста аванса на лидерите и чудесната серия най-вече на ловчанлии и пловдивчани направи така, че първите 5 отбора да се намират на само 8 точки.

Тази вечер в Разград момчетата на Христо Стоичков ще имат страхотния шанс да върнат интригата в първенството, като победа за 4-кратните шампиони ще означава, че първите 5 отбора ще имат разлика от само 5 точки, като Ботев ще е с 41, а Лудогорец - 46.

Литекс пък ще се намърда на 3-о място независимо от това какво направи Левски на "Герена" срещу Берое в друга интересна среща от неделния ден.

До момента ловчанлии и разградчани имат абсолютно равенство що се отнася до мачовете помежду им - по една победа и равенство, като през пролетта на миналия сезон "оранжевите" записаха реми в Разград и едва не лишиха тогавашния новак от титлата в първенството.

Ако погледнем към представянето на отборите от подновяването на шампионата, Литекс се явява фаворит в срещата след 3 победи и равенство, което можеше да бъде избегнато (2:2) срещу Локомотив Пловдив. Освен това ловчанлии имаха далеч по-тежка програма от Лудогорец, който има 2 победи и две равенства, но играта на тима далеч не е толкова убедителна, колкото се очакваше при подновяването на родното първенство.

Добрата новина за Лудогорец е, че треньорът Ивайло Петев няма никакви проблеми около състава си и ще може да разчита на оптимална стартова единадесеторка. Ако реши да не прави промени, то Петев ще излезе със Стоянов на вратата, докато Кейсара, Гулдан, Моци и Минев ще оперират в защита.

Дяков и Генчев по традиция ще започнат в средата на терена като двойка дефанзивни защитници, а ротациите в атака ще бъдат между Иван Стоянов, Миро Иванов, Марселиньо и Гъргоров.

Христо Стоичков пък има доста проблеми със своя състав, като асовете Йеленкович и Бодуров са аут, като най-вече липсата на национала може да повлияе на представянето на Литекс в защита. Там Илия Миланов и Божиков още свикват заедно, а на бековете ще действат Попов и Недялков.

Вероятно Томи Костадинов ще получи стартов номер до Цветков в средата, а Ванжер, Миланов и Ваюши ще подпомагат в атака Исмаил Иса. През второто полувреме пък ще бъде пуснат бързият Момчил Цветанов, който да се възползва от умората при играчите на Ивайло Петев.

"Лудогорец Арена" ще бъде пълен тази вечер в 18:00 часа, като Лудогорец може още сега да откаже Стоичков и компания от титлата, докато Литекс може да направи следващата част от първенството много, много интересна.

Водещи

Най-четени