Литекс с труден обрат срещу Пирин, класически успех за Локо (Пловдив) 12.03 | 16:59

Черно море и Академик с нулево реми, Миньор излъга Монтана

От iNews.bg

Шампионът на България Литекс успя да стигне до ценна победа като гост на тима на Пирин в мач от 18-ия кръг на родната А група. Възпитаниците на Любослав Пенев стигнаха до пълен обрат срещу "орлетата", след като на почивката губеха с 0:1, но през втората част успяха да обърнат нещата в своя полза за 2:1.

В 15-ата минута Карачанаков бе изведен отлично в половината на Литекс, Берберович се опита да гардира топката на аутлинията, Карачанаков обаче отне и от почти нулев ъгъл успя да прокара топката между краката на Виничиус, давайки аванс на Пирин.

В 51-ата минута след фаул срещу себе си, Дока Мадурейра удари без топка футболист на Пирин, но съдията си затвори очите, давайки жълт картон на футболиста на домакините. В 58-ата минута именно Дока изравни резултата за Литекс. Бразилецът стреля от дистанция, топката не бе избита добре от Аршинков, срещна гредата в влезе във вратата на Пирин. Така се стигна и до 85-ата минута, когато Папе Диуф бе изведен сам срещу Аршинков, преодоля го с лекота и реализира на празна врата за 2:1 в полза на Литекс.

Отборът на Локомотив (Пловдив) разгроми с 3:0 тима на Сливен. Головете за класическия резултат бяха дело на Кавдански, Раймонди и Бенжалюн, а след успеха "смърфовете" събраха 33 точки и излязоха временно на 3-тата позиция в таблицата. Сливен пък е с 13 пункта и е на 14-то място.

Миньор Перник пречупи Монтана за домакинско 1:0. Резултатът обаче бе открит едва в 81-ата минута. Преимуществото на Миньор придоби голово измерение. След пробив по левия фланг Милен Василев намери пред наказателното поле Илиян Илиев, който изведе домакините напред в резултата. До края на срещата не случи нищо запомнящо се и мачът завърши с минимална победа за Миньор.

Отборите на Академик София и Черно море не се победиха в среща от 18-тия кръг на родното футболно първенство. Двубоя завърши при нулево равенство, а двата не създадоха много положения за гол. Така Литекс вече имат 46 точки- с 11 пред втория Левски, който по-късно тази вечер посреща Черноморец. Пирин пък остава на предпоследното 15-о място с едва 11 точки до момента.

Водещи