Литекс успя да надвие Локо Сф с 2:0 30.04 | 21:54

Никасио и Георги Миланов се разписаха за "оранжевите"

От Краси Киров

Отборът на Литекс победи тима на Локомотив София с 2:0 в последната среща от 26-ия кръг на родната А група. По този начин "оранжевите" се върнаха на пътя на победата след три поредни мача без успех.

Момчетата на Христо Стоичков надиграха "железничарите" и отново се завърнаха в борбата за зона Европа. Със спечелените три точки шампионите имат 52 точки, колкото и петия Локо (Пд). Левски е на 4-та позиция с точка повече, а Черноморец имат 55 точки на третото място. Локо Сф пък остава на пет точки от тима на Видима и опасната зона.

Наставникът Христо Стоичков върна в резервите двамата отлъчени Христо Янев и Николай Бодуров. Също така Светльо Тодоров започна като титуляр. Домакините от Ловеч започнаха много силно двубоя и стигнаха до няколко сериозни положения в началните минути на срещата.

Още в 5-та минута Бранеков закъсня да се намеси и Мирасема излезе на добра позиция, но стреля покрай гредата. Малко след това отново Мирасема можеше да открие разултата, но бе блокиран в наказателното поле.

В 12-та минута Никасио удари гредата след страхотен удар от около 23 метра. Минута по-късно Светльо Тодоров прехвърли вратаря Галев, но топката мина над вратата. Вратарят Галев спаси своя тим с перфектна намеса след удар с глава от близо на Никасио. В 24-та минута Локо Сф стигна до първия си удар към вратата делона Кристиан Добрев и без проблеми за вратаря.

В края на полувремето Тодоров искаше дузпа, но не получи такава. Защитата на Локо Сф предизвика объркване пред наказателното си поле, но Мирасема не успя да отправи удар.  Литекс успя да вкара така важния първи гол в началните минути на второто полувреме.

Мирасема центрира добре в наказателното поле, където Никасио отбеляза за 1:0 В 59-та минута Георги Миланов отбеляза гола на успокоението след като бе точен от воле след подаване на Светльо Тодоров. Тези два гола успокоиха домакините. В игра се появиха Янев и Цветанов. "Железничарите" се опитаха да се настанят по-трайно в наказателното поле, но не стигнаха до нещо сериозно пред вратата на Пиргов.

Водещи

Най-четени