Локо Пд загуби и втората си контрола в Австрия 03.07 | 07:22

"Железничарите" отстъпиха на грузинския шампион

От Даниел Любомиров

Локомотив Пловдив отстъпи с 2:3 на шампиона на Грузия Зестафони в контролна среща, играна в Австрия, където "железничарите" са на лагер и вече претърпяха едно поражение в първата си проверка - с 0:4 от Стяуа.

Старши треньорът Емил Велев пусна като титуляр на вратата за Локомотив започна дошлият на проби вратар Жилбер Баия Н'джема.

В атака изнесен напред бе Здравко Лазаров, редом до Тасио, подпомагани активно от Даксон, който оперираше в по-задни позиции.

Играта започнаха още Джереми Родригес, Борис, Саламастракис, Ели Маркес, Валери Георгиев, Тодор Тимонов, Сержиньо.

Джаба Двали откри резултата за грузинците в 9-а минута от пряк свободен удар. Само четири минути по-късно Здравко Лазаров прехвърли вратаря на Зестафони и изравни за 1:1.

Равенството се задържа до почивката, но през второто полувреме грузинците решиха мача в своя полза след втори гол на Двали в 54-а минута и попадение на Шота Бабунашвили в 76-а минута.

Усилията на Локомотив да направи загубата си по-почетна дадоха резултат в 80-а минута. Реферът отсъди дузпа за фаул срещу Христо Спасов, а зад топката застана Йордан Тодоров.

Вратарят отрази удара, но при добавката Илиян Йорданов вкара за крайното 2:3. Утре Локомотив излиза в поредната си контрола в Австрия срещу румънския Клуж.

Водещи

Най-четени