Локо (Пд) изхвърли Левски от турнира за Купата на България 15.03 | 15:46

Победителят се реши след 120 минути игра, три червени картона и три греди

От Краси Киров

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Левски с 2:1 в изключително драматичен мач от ¼ финалите за Купата на България.

Срещата предложи страхотни емоции на зрителите след като победителят трябваше да се реши в продълженията на мача. Съдията показа три червени картона, а "смърфовете" удариха три греди през първото полувреме.

В последната минута на мача реферът показа директни червени картони на Христо Йовов и Базил де Карвальо за разправия между двамата. След това в края на продълженията Рамос от Левски получи втори жълт картон.

Иначе Левски поведе в резултата и се виждаше победител в този мач, но в 90-та минута Венков изравни. След това в началото на продълженията Здравко Лазаров бе точен за 2:1. Неприятното за футболистите бе, че духаше силен вятър, който пречеше най-вече на високите подавания.

Отборът на Локомотив (Пд) бе този, който се опитваше с повече пасове и продължителни разигравания да стига до положения за гол. Левски пък бе опасен на контра атака, като често пъти футболистите на "сините" превъзхождаха съперника си в тази фаза, но им липсваше паса за гола.

През първото полувреме домакините могат да съжаляват за пропуските си след като три пъти удариха греди от далечени удари. При една от своите контри Левски отбеляза благодарение на Тони Калво, който засече центриране на Рамос.

Още в първатата минута Здравко Лазаров центрира опасно от пряк свободен, но Йордан Милиев успя да избие в корнер. В 15-та минута Тони Калво стреля опасно и затрудни вратаря Караджов след като топката тупна на земята. В началните минути двата отбора предложиха бързи атаки и пред двете врати.

В 19-та минута Калво навлезе в наказателното поле и подаде на Тасевским, който стреля много слабо. В ответната атака Локо (Пд) Мюлдер направи спорен шпагат в краката на Здравко Лазаров, който бе на границата на наказателното поле, но съдията остана безмълвен.

Веднага след това спорно положение, футболистите на Левски подхванаха контра атака, която завърши с първия гол в срещата. Рамос проби по дясното крило и пусна топката успоредно на голлинията, и за Тони Калво бе много лесно да я засече за 1:0.

След този гол футболистите на Локомотив се разиграха още повече. В 27-та минута Даксон стреля от около 28 метра и удари напречната греда. След още три минути Здравко Лазаров също нацели напречната греда от пряк свободен удар. Малко след това Левски сътвори добра аката, но удара на Калво бе точно във вратаря.

В 36-та минута Тасевски изгуби топката близо до наказателното поле на Левски и Даксон с перфектен удар нацели този път страничната греда. В началото на второто полувреме Левски започна малко по-добре и стоеше по-добре на терена от своя съперник.

"Сините" пробваха по-продължителни атаки за да задържат повече топката. В 60-та минута добра контра на Левски след комбинация между Рамос и Тасевски, но след това  Калво върна към Гаджев, който шутира в лицето на Танко Дяков. В 63-та минута в игра се появи Иван Цветков, който замени Дарко Тасевски. След това Николай Костов пусна в игра и Христо Йовов на мястото на Владимир Гаджев.

Постепенно обаче футболистите на Локо (Пд) започнаха да атакуват по-опасно вратата на гостите. Няколко пъти малко не достигна на Карвальо да отправи удар близо до вратата.

В 73-та минута Рамос изчисти топката от наказателното поле, но остана съмнение за игра с ръка на бразилеца. Даксон центрира опасно и Бенжелюн се сблъска лошо с вратаря Пламен Илиев, който се контузи и на негово място се появи Божидар Митрев. В 89-та минута след голямо меле пред вратата на "сините" Митрев улови топката.

Така се стигна до даденото от съдията шест минутно продължение на мача, където домакините стигнаха до така търсения гол. След центриране от корнер на близката греда, Бенжелюн продължи топката към далечния стълб, където Мишо Венков с глава се разписа след не добра намеса на Митрев.

В последната минута на продължението съдията показа директни червени картони на Христо Йовов и Базил де Карвальо за разправия между двамата.

В началото на продълженията Локо нанесе своя удар. Здравко Лазатров нахлу в наказателното поле, финтира Милиев и заби топката покрай вратаря Митрев, който не успя да реагира. В 103-та минута Левски имаше добър шанс, но ударът на Тони Калво от воле бе неточен.

Левски като, че ли нямаше сили в продълженията за да установи някакъв по-сериозен натиск. В 112-та минута Лазаров напусна терена за сметка на Йорданов. В последните минути Левски пробва своя шанс най-вече след центриране от статични положения.

При едно такова Рамос центрира прострелно и Караджов с мъка изби. Иван Цветков имаше перфектен шанс да стреля от пряк свободен удар от границата на наказателнто поле, но би в стената. В следващата минута Рамос спря с ръка атака на домакините и бе изгонен за втори жълт картон.

Така Локо (Пд) стана третия полуфиналист за Купата на България и очаква своя съперник на жребия утре.

Водещи

Най-четени