Локо (Пд) охлади еуфорията в ЦСКА 26.10 | 20:01

"Смърфовете" измъкнаха успех с 1:0 пред собствена публика

От Константин Симидчийски

Отборът на Локомотив (Пд) продължава с блестящото си представяне в първенството, като днес воденият от Александър Станков състав подчини с 1:0 гостуващия ЦСКА в среща от 14-ия кръг.

Единственият гол отбеляза Крис Гади още в първата минута, а по този начин "смърфовете" изпревариха днешния си съперник във временното класиране. Локомотив събра актив от 28 точки, като "бяло-черните" се изравниха с лидерите Литекс и Лудогорец, които обаче са с мач по-малко.

ЦСКА от своя страна се свлече на четвърта позиция с 26 точки. За "армейците" това е едва второ поражение от началото на сезона, като до днес воденият от Стойчо Младенов състав бе надвит единствено от Лудогорец. Неуспехът за гостите идва само седмица след звучния успех с 3:0 във Вечното дерби с Левски.

Двубоят на "Лаута" нямаше как да стартира по-лошо за ЦСКА, като "червените" инкасираха попадение още в първата минута. Йордан Тодоров центрира в наказателното поле на бившия си тим, където Мартин Камбуров успя да отклони топката към Гади. Последният изстреля топката с яростно воле, което не даде шансове на Томаш Черни - 1:0.

ЦСКА можеше да отговори само две минути по-късно, когато Емил Гъргоров изведе Марсиньо очи в очи с Господинов. Бразилецът обаче се засуети с овладяването на топката, което позволи на отбраната на Локомотив да се справи.

1086248Интересните ситуации продължиха да следват една след друга, а в 9' груба грешка на Менди за малко не бе наказана. Бранителят позволи на Мартин Камбуров да му отнеме, а таранът веднага комбинира с Маламов. Последният обаче не успя да стреля достатъчно добре.

Десет минути преди почивката ЦСКА пропиля най-добрия си шанс за изравняване на резултата. Емил Гъргоров центрира към Мамади Сидибе, а след намеса на Тунчев, топката се озова право върху главата на Милисавлевич. Сърбинът обаче не успя да уцели напълно празната врата на Локомотив.

Две минути по-късно домакините от Локомотив също пропуснаха добър шанс. Томаш Черни боксира една топка право в краката на голмайстора Гади, който се опита да вкара в опразнената врата на ЦСКА. На пътя на топката обаче застана Фо-Поре, който спря пътя на кълбото.

Втората част на "Лаута" стартира с изстрели на Гъргоров и Дани Кики, които обаче не намериха целта. В 59' Емил Гъргоров комбинира с включилия се напред Тодор Янчев, но капитанът на "червените" не успя да стреля успешно.

Тринадесет минути преди края "смърфовете" отново бяха близо до втори гол, а с това и почти сигурни три точки. Този път топката попадна в Диего, който стреля изключително технично, не оставяйки шансове на Черни. За лош късмет на домакините обаче, топката прелятя на сантиметри от горната греда.

ЦСКА опита натиск през последните десет минути, но домакините успяха да задържат преднината си. В 84' Неманя Милисавлевич финтира Йордан Тодоров и стреля, но Йордан Господинов изби кълбото в корнер. Малко след това стреля и Емил Гъргоров, но право в ръцете на опитния страж.

В добавеното време пред ЦСКА се отвори последна възможност за гол, но Александър Тунчев блокира опита за удар на резервата Бруно Морейра.

Водещи

Най-четени