Локомотив (Пд) мечтае за Европа след 4-та поредна победа 14.05 | 22:30

"Смърфовете" подчиниха Монтана

От Даниел Любомиров

Локомотив (Пловдив) постигна четвърта поредна победа в първенството, след като стъжни шансовете на Монтана да си осигури директно оцеляване в елита, побеждавайки тима на Емил Велев с 2:0.

Попаденията реализираха лидерите на "смърфовете" - неостаряващите Мартин Камбуров и Емил Гъргоров, които отново загатнаха, че въпреки напредналата си възраст, са безспорно най-класните български футболисти на съответните си постове в А група.

Камбуров с елегантни финтове и безпощаден удар в 20-ата минута даде аванс на Локомотив, за да увеличи сметката си на 17 през сезона и да дръпне с 3 на Клаудиу Кешеру по този показател.

В 83-ата минута пък Емил Гъргоров покачи на 2:0 с красив изстрел от воле след лошо избиване на вратаря на Монтана Ивайло Василев. Локомотив имаше пълно превъзходство и логично стигна до победата, като на два пъти уцели и гредата и като цяло бе автор на далеч по-опасните положения.

Тимът с основания мечтае за участие в квалификациите на Лига Европа, защото заема четвъртото място с 43 точки – колкото е активът на Славия. Локомотив може да играе в Европа и като четвърти в А група, при положение че Монтана загуби финала за Купата на България. ЦСКА има забрана за участие в евротурнирите, затова Локо ще се облагодетелства, а и програмата на тима до края е доста по-благоприятна от тази на Славия и Берое (трети с 47 точки).

Монтана остава девети с 21 пункта – 2 по-малко от осмия Пирин и съответно от директно оцеляване в елита.

Водещи

Най-четени