Локомотив (Пд) на практика е на 1/4 финал за Купата 07.11 | 18:59

"Смърфовете" разнищиха Витоша (Бистрица)

От Даниел Любомиров

Локомотив (Пловдив) си подпечата класирането за четвъртфиналите в турнира за Купата на България, след като разгроми с 5:0 гостуващия на стадион "Лаута" отбор на Витоша (Бистрица).

В групата на гостите фигурираше и името на бившия премиер Бойко Борисов, който обаче не бе пропътувал разстоянието до Пловдив и не се появи в игра за "бистришките тигри".

Още през първото полувреме стана ясно, че голямата разлика в класите между съперниците ще окаже решаващо влияние върху резултата. В 24-ата минута "смърфовете" поведоха след акробатичен изстрел от воле на Аймен Белаид, който засече на втора греда центриране на брат си – Тижани.

Въпросният Тижани Белаид подписа със "смърфовете" по-рано през седмицата, като в богатата му визитка личи името на гранд като Интер. Днешният сблъсък бе дебют за французина.

Мартин Камбуров можеше да покачи на 2:0 минути по-късно, след като се възползва от грешка в защитата на Витоша и изскочи сам срещу вратаря, но не можа да го преодолее и се строполи на тревата.

Станко Йовчев все пак направи 2:0 с удар от метър на голлинията, след като Асен Георгиев се извиси в наказателното поле и с глава прати топката в обсега на Йовчев, за когото не бе трудно да я наниже в мрежата в 41-ата минута.

120 секунди по-късно отново бившият футболист на ЦСКА се разписа и покачи преднината на домакините на 3:0, този път завършвайки с хладнокръвен изстрел от 10-ина метра хубава многоходова комбинация.

Йовчев бе заменен от Крис Гади на почивката и 6 минути по-късно французинът, който посече ЦСКА на "Лаута", се разписа за първи път в Купата на България. Той бе намерен на втора греда с центриране отдясно и от въздуха елегантно прати топката зад голлинията – 4:0.

Крайното 5:0 фиксира другата резерва на Александър Станков на почивката – Георги Стефанов в 71-ата минута.

Реваншът на стадиона в Бистрица ще се изиграе на 27-ми ноември.

Водещи

Най-четени