Локомотив Пд разгроми Миньор с 5:1 на "Лаута" 16.09 | 18:49

Перничани остават на дъното в А група

От Даниел Любомиров

Локомотив Пловдив постигна убедителна победа с 5:1 над Миньор на собствения си стадион в парк "Лаута".

Така възпитаниците на Емил Велев вече имат 7 точки след първите 5 кръга на Виктория футболно първенство, докато перничани остават само с 2 пункта на предпоследното 15-то място.

Домакините имаха превес през почти целия мач и логично се разписаха цели 5 пъти в мрежата на вратаря Боян Пейков, докато Миньор не надгради на отличния си старт на двубоя.

Перничани поведоха в резултата още в 5-ата минута чрез Крум Бибишков, който бе изпуснат от отбраната на Локо. Нападателят открадна топката и се впусна в предни позиции, като след това стреля прецизно по земята и не остави никакви шансове на Стефано Кунчев – 0:1.

Домакините обаче не се стъписаха от неочакваното начало и много бързо стигнаха до изравнителен гол – в 12-ата минута Георги Стефанов зарадва феновете на тима си с прекрасно изпълнение за 1:1.

Той получи топката на десетина метра от вратата почти с гръб към нея, но въпреки това с мощен изстрел матира Пейков и изравни. Локо се впусна в търсене на втори гол и промяната на резултата не закъсня.

В 24-ата минута Христо Златински се озова в прегръдките на съотборниците си, след като завърши добра комбинативна атака на домакините. Абушев бе намерен от Марков и отиде до флагчето за корнер, след което защитник на Миньор изчисти непохватно към дъгата на пеналтерията. Там Златински очакваше топката и с хубав удар преодоля вратаря Пейков за 2:1.

До края на първото полувреме падна още едно попадение във вратата на перничани – в 34-ата минута Даниел Георгиев се оказа най-съобразителен при разбръкване в наказателното поле на гостите. След центриране от корнер се създаде меле, а Георгиев бе точен отблизо за 3:1.

В 54-ата минута всякаква интрига бе елиминирана с 4-ия гол в актива на Локомотив – Диего отправи диагонален удар отляво, а стражът на Миньор Пейков не можа да реагира по най-добрия начин и изпусна кълбото от контрол. То попадна в обсега на Валери Георгиев, който пък се възползва, за да реализира за 4:1.

Крайното 5:1 бе фиксирано от Павел Ковачев, който с глава засече кълбото след центриране на резервата Петров в 86-ата минута.

Водещи