Лос Анджелис Лейкърс отпадна безславно от плейофите 29.04 | 11:18

Маями се класира за следващата фаза след категоричен успех над Милуоки

От Краси Киров

Лос Анджелис Лейкърс отпадна безславно от плейофите на Националната баскетболна асоциация след като загуби и четвъртата среща от тима на Сан Антонио.

"Шпорите" надиграха като гости тима на Лейкърс със 103:82 и съвсем заслужено продължават напред. Големите амбиции на Лос Анджелис бяха разбити на пух и прах след като отбора започна сезона като много голям фаворит с привличането на Дуайт Хауърд и Стив Неш.

Много проблеми с контузени играчи обаче попречиха на треньора Майк Браун да разполага с най-доброто на терена. Звездата на тима Коби Брайънт пък се появи като зрител в последния мач с патериците в залата.

Голямото разочарование в последния мач се казваше Дуайт Хауърд, който бе изгонен за втори технически фаул малко след началото на третата част.

С това отпадане Лейкърс изравни един неприятен рекорд в своята история. За последно отборът не е печелил мач в плейофите от 1967 година, когато отпадат от серията след 0:3 от Сан Франциско. За последно "езерняците" отпадат в първия кръг на плейофите през 2007 година.

Иначе в срещата Тони Паркър реализира 23 точки за Спърс, а съотборникът му Тим Дънкън добави още 11. Пау Гасол се отличи с 16 точки за Лейкърс, а Дуайт Хауърд добави само седем точки.

В следващия кръг Сан Антонио ще играе с победителя от серията между Голдън Стейт и Денвър. Тимът на Уориърс победи със 115:101 у дома Нъгетс и поведе с 3:1. В Източната конференция Бостън надигра у дома Ню Йорк с 97:90 и намали изоставането си в серията на 1:3 победи.

Леброн Джеймс реализира 30 точки при победата на Маями с 88:77 като гост срещу Милуоки в първия кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Гостите спечелиха серията с 4:0 победи и вече очакват своя съперник във втория кръг на плейофите в Източната конференция.

Дуейн Уейд пропусна мача заради контузия, а неговите съотборници Рей Алън и Крис Бош имат основна заслуга за успеха на Хийт. Следващият съперник на Маями ще бъде победителят от серията между Чикаго и Бруклин. Отборът на Булс води с 3:1 победи.

Видео с най-интересното от загубата на Лейкърс както и техническия фаул на Хауърд може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени