Лотар Матеус затвори вратата на националния отбор за Валери Домовчийски 14.11 | 19:36

Нападателят на Херта Валери Домовчийски повече няма да носи фланелката на националния отбор, докато селекционер е Лотар Матеус, потвърди самият специалист

От Константин Симидчийски

Селекционерът на българския национален отбор Лотар Матеус повече няма да разчита на нападателя на Херта Валери Домовчийски, потвърди днес немският наставник на "лъвовете".

 

Причина за гнева на Матеус е фактът, че Домовчийски отказа да се отзове на поканата му за приятелската среща със Сърбия на 17 ноември, като бившият футболист на Левски се оправда с натоварената му програма в клубния му тим.

 

Според Лотар Матеус обаче, абсолютно недопустимо е един футболист да се отказва доброволно от шанса да защитава националната фланелка, особено и когато между футболния съюз и Херта всичко е било уточнено и проблем между двете страни не е съществувал.

 

"Докато аз съм треньор на националния отбор, вратата на тима е затворена за Валери Домовчийски. След отказа му да играе за България, ще се наложи да търсим други алтернативи за позицията му. Ако за един футболист не е престижно да играе за родината му, то на него няма как да се разчита", категоричен бе Матеус.

 

Матеус обясни и защо не е изпратил повиквателни на Станислав Ангелов и Иван Стоянов, оправдавайки решението си с това, че двамата халфове не играят редовно за клубните си тимове - Стяуа и Алания. Матеус също така потвърди, че голмайсторът на Локомотив София Цветан Генков остава в неговото полезрение, макар и засега да не се нуждае от услугите му.

Водещи

Най-четени