Лоурънс Дейвис: Ще върна славата на ЦСКА 20.09 | 15:30

Новият бос на "червените" обяви, че идва нова ера за клуба

От Мариян Найденов

Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Лоурънс Дейвис даде дългоочакваната си първа си пресконференция на българска земя, с която бе представен пред медиите. Тя премина при огромен интерес, а новият бос на "червените" обеща, че идва нова ера за ЦСКА и се зарече да върне славата на клуба.

"Бих искал да благодаря на всички за присъствието ви тук. Предпочетох да дойда в България, за да мога да отговоря на въпросите на всички, а не само на избрани медии", започна Лоурънс Дейвис.

"На срещата на Надзорния съвет поставихме основите на план за изплащането на задълженията на клуба. Те ще бъдат изплатени до март - април 2014 г. За всички задължения ще се подпишат документи, разбира се.

Назначили сме международна одиторска фирма, имаме финансови съветници и тук, и в Англия. Всичко ще бъде прозрачно. Искаме феновете на ЦСКА в целия свят да стават акционери в клуба.

Променихме цялостната структура на ЦСКА. Трябва да се инвестират средства в стадиона, в базата. Ние не искаме да планираме от днес за утре, а в по-дългосрочен период", обяви новата линия в клуба Дейвис, след напълно сериозно добави:

"Искам да обявя, че на моя Twitter акаунт може да ми задавате всякакви въпроси, дори и да са неудобни, пак казвам - абсолютно всякакви".

Попитан, дали е следи срещите на ЦСКА и въобще български футбол, Лоурънс бе категоричен, че не пропуска мач на "червените", а вчера е проследил и победата на Лудогорец над ПСВ.

"Гледал съм всеки един мач на ЦСКА. Благодарение на сина си следя мачовете по интернет и гледам всеки мач. Започнахме от дъното. Централният нападател Мамади Сидибе е голям звяр. Той ще вкара много голове. Вчера българският футбол постигна невероятен резултат. Гледах мача на Лудогорец с бизнесмени".

Естествено нямаше как да бъде подмината вечната тема за Левски и ЦСКА. Дейвис заяви, че познава добре историята между двата отбора.

"Нека да обясня. Знам какво са отношенията между ЦСКА и Левски. Разбирам ги, защото съм евреин, живея в Лондон и съм фен на Тотнъм. Като млад бях футболен запалянко. Всички знаят за победата на ЦСКА над Ливърпул. Отборът на ЦСКА е много известен не само в Англия, но и в целия свят.

Клубът страда от лошото управление на старите собственици, но ние казваме "Стига!". Искаме да върнем ЦСКА в Европа и отборът да влезе в групите на Шампионската лига. Давам ви думата си, че ще върна славата на ЦСКА", зарече се Лоурънс Дейвис.

Английският бизнесмен разкри и някои от идеите си за развитието на детско-юношеската школа на клуба.

"Готови сме да направим най-добрата ДЮШ в света, с най-добрите технологии. Идеята ни е да предоставяме базата си на отбори от Близкия изток, когато при тях е 50 градуса. Целта ни е средствата от тези лагери да отиват за школата, за да се развива тя.

Надявам се един ден на терена да излязат играчи от тази школа, както и да продаваме футболисти в най-добрите първенства в Европа. Не можем да си позволим Гарет Бейл, така че трябва да работим в тази посока. България е много по-силен отбор от Уелс - вие имате традициите, специалистите, играчите, трябва само добра база", обясни Дейвис.

"За българския футбол е важно Левски и ЦСКА да бъдат добре. Искам да кажа на всички фенове - подкрепете собствения си отбор, стига той да е ЦСКА", пошегува се Дейвис, а след това обяви:

"Скоро ще направим фланелки, естествено червени, на които ще пише "The only way is CSKA" и ще подаря по една на всеки".

Накрая Лоурънс Дейвис написа своето послание в книгата за пожелания на ЦСКА, което гласи:

"Това е началото на една нова ера. ЦСКА е единственият път. Моля те, Господи, дай ни възможност да постигнем своите цели".

Водещи

Най-четени