Лоша новина за леката атлетика: Цяла зима без зала за трениране 08.12 | 16:45

Кралев призна, че ремонтът на „Фестивална“ ще се удължи до пролетта

От iNews.bg

Българските лекоатлети няма да имат къде да тренират цяла зима. Причината е, че обещаното откриване през ноември на единственото такова спортно съоръжение у нас – зала "Фестивална", стана невъзможно заради продължаващия там ремонт. "Фестивална" ще бъде открита чак през пролетта, съобщи пресцентърът на спортното министерство след днешната инспекция на място на ресорния министър Красен Кралев.

Ремонтът на залата започна на 11 февруари 2016 г. и по задание и договор с изпълнителя трябваше да завърши за 270 дни (около 9 месеца). Вместо това първите атлети ще могат да влязат в нея едва след европейското първенство в зала в Белград през март. Обикновено тогава атлетите излизат да тренират навън, защото започват подготовка за летния сезон.

"Ремонтът на зала "Фестивална" е един от проектите, с които се гордея изключително много, защото нямаше планове за нейната реконструкция. Решение на нашия екип е да започне да се занимава с нея. Осигурихме средствата и тя ще стане истинско бижу", заяви Кралев при днешното си посещение.

"За съжаление, не ни стигна времето да реализираме изцяло идеята си за обособяване на един атлетически център тук, като ремонтираме и стадион "Академик", но се надявам да получим възможност да го направим през новия мандат", допълни спортният министър.

Водещи

Най-четени