Лоши новини за футболист номер 1 на България 17.09 | 16:35

Иван Иванов ще отсъства още шест месеца от футболните терени

От iNews

Футболист номер 1 на България Иван Иванов продължава да има много сериозни проблеми с коляното.

Футболистът на Базел изкара много тежка година заради операция в коляното, след която пълното възстановяване бе поне шест месеца. 

Сега обаче стана ясно, че контузията на защитника е получила сериозно усложнение и това е довело до втора хирургическа намеса в коляното на българина. Както е известно Иван Иванов претърпя операция на коленни кръстни връзки миналата зима.

Очакваше се той вече да е в игра, но възстановяването му протече по-бавно от очакваното. Освен това болките му се възобновиха в края на август, когато почна занимания с клубния си тим.

Допълнителните изследвания, които му бяха направени, показаха, че връзките отново са засегнати. По настояване на националния ни бранител от Базел го лекуваха медикаментозно, но болката не е отшумяла и се е наложила нова операция.

В крайна сметка след консултации със специалисти Иванов се подложи на повторна корекция на увредените връзки, която премина успешно.

За съжаление обаче това означава, че Иванов няма да играе поне до месец март 2015 година, което ще остави талантливият защитник без футбол повече от година.

Първата си контузия той получи по време на контрола срещу немския Айнтрахт Брауншвайг. Националът ще изпусне със сигурност квалификациите за Евро 2016 на България през октомври.

Водещи

Най-четени