Лудогорец дари 20 хиляди лева за онкоболни деца 25.08 | 14:40

Парите ще отидат за изграждане на нов център за възстановяване на онкоболни деца

От iNews

Ръководството и футболистите на българския шампион Лудогорец дариха 20 000 лева за изграждането на център за онкоболни деца в село Опицвет, община Костинброд.

Сумата ще бъде преведена по специална сметка на сдружение "Деца с онкохематологични заболявания". Организацията получи символичния чек за въпросната сума на церемония днес по обяд в УМБАЛ "Царица Йоана"

Клубът беше бъде представен от изпълнителният директор Ангел Петричев, треньора Георги Дерменджиев и някои футболисти начело с капитана Светослав Дяков.

Футболистите на Лудогорец подариха по едно шалче на всички деца в центъра. Децата имаха възможност да си направят снимки с футболистите и орлицата талисман на отбора Фортуна, която също присъства на събитието.

"Искаме да помогнем защото това сдружение има нужда от финанси за създаването на център за възстановяване на деца с онкологични заболявания. Само България и Албания нямат такъв център в Европа. Той трябва да бъде изграден в село Опицвет и ще бъде много модерен. Той трябва да помага на децата за пълно физическо и психическо възстановяване. Нека освен Лудогорец и други фирми, хора да се включат в инициативата и да покажем, че има кой да мисли за тези деца. Няма кой да помогне на тези деца, макар че се съмнявам държавата да няма пари за такива нужди," заяви Ангел Петричев.

Водещи

Най-четени