Лудогорец едвам елиминира храбър Берое за Купата 22.02 | 17:43

"Орлите" се класират заради гол на чужд терен

От Даниел Любомиров

Носителят на Купата на България Лудогорец продължава защитата на трофея си, след като успя да елиминира Берое в напрегнат и интригуващ реванш от осминафиналите в турнира.

"Орлите" от Разград трябваше да заличат пасива си след загубата с 1:2 миналата седмица в Стара Загора и го направиха с победа 1:0 пред собствена публика. Единственото попадение в дербито реализира Жуниор Кишада още в 8-ата минута на срещата.

Резултатът бе открит от домакините с първата им добра атака към вратата на противника, като Върджил Мисиджан бе изпуснат по дясното крило. Холандецът направи пробив и нахлу в пеналтерията, след което стреля, но вратарят Благой Макенджиев отклони удара му. За нещастие на "заралии", топката рикошира между двама техни бранители и попадна в обсега на непокрития Жуниор Кишада, който отблизо нямаше как да сбърка - 1:0 в 8-ата минута.

Видео от гола и подробности за мача вижте в Sporta.bg

В 14-ата се случи най-важното събитие в двубоя, като за втори жълт картон бе изгонен Валдемар Боровский от състава на Берое и така "заралии" останаха с човек по-малко още на този ранен етап от мача.

След почивката също се получи спорна ситуация, като след центриране на Фабио Ешпиньо останаха съмнения за игра с ръка на Владимир Зафиров, но съдията Станислав Ставров не посочи бялата точка.

Лудогорец не направи достатъчно, за да се възползва максимално от численото си превъзходство и остави интригата до самия край с леко високомерното си поведение в мача. Въпреки няколко опасни контраатаки, гостите от Стара Загора не можаха да избегнат елиминацията.

Следващият съперник на Лудогорец на четвъртфиналите в турнира също е доста сериозен – Литекс.

Водещи