Лудогорец запази живи надеждите си за титла 06.05 | 17:58

"Орлите" постигнаха минимален успех при визитата си на Локомотив София в столицата

От Константин Симидчийски

Отборът на Лудогорец продължава да диша във врата на лидера ЦСКА, след като днес воденият от Ивайло Петев състав постигна своята 19-а победа във Виктория футболно първенство от началото на сезона. "Орлите" победиха с 1:0 домакина Локомотив София в среща от 27-ия кръг, която се изигра на ст. "Българска армия" в столицата.

Единственият гол бе дело на Емил Гъргоров през първата част, като по този начин Лудогорец отново се доближи на само 2 точки зад "армейците" във временното класиране. Естествено с уговорката, че ЦСКА все още не е изиграл своя мач, а именно - домакинство на Ботев Враца утре вечер. Локомотив София от своя страна записа своя 11-и пореден мач без победа, като столичани остават на 13-а позиция, разполагайки с преднина от 5 точки пред Видима Раковски.

Началото на двубоя бе равностойно, като в първите десетина минути чисти шансове за отбелязване на попадение нямаше. В 10' пред вратата на Локомотив стана горещо, след като изстрели на Марселиньо и Гъргоров бяха блокирани от бранители на домакините. И в следващите минути отборът на Лудогорец продължи да действа по-активно, докато футболистите на Антон Велков бяха приели по-пасивна стратегия.

Между 26' и 27' гостите отново застрашиха на два пъти вратата на "железничарите", но и този път до попадение не се стигна. Иван Стоянов опита да обстрелва Галев от далечна дистанция, а минута по-късно стражът вече трябваше да се намесва, избивайки удар на Марселиньо.

Неизбежното все пак се случи в 33', когато "орлите" откриха резултата в столицата. Точен за 0:1 бе капитанът на гостите Емил Гъргоров, но попадението бе най-вече в резултат на слабата игра в отбрана на Локомотив. Домакините позволиха топката да попадне в Бадема при едно центриране в наказателното поле, като последният не се поколеба и стреля, матирайки Галев.

Ситуацията за Локо София се влоши съвсем в добавеното време на първото полувреме, когато домакините останаха и с човек по-малко на терена. Александър Младенов получи втори жълт картон след необмислено нарушение в центъра на терена, което и сериозно затрудни задачата на неговите съотборници за втората част.

На почивката Антон Велков извърши една промяна в своя състав, като Юлиан Петков отстъпи мястото си на Кондев. Второто полувреме отново стартира с по-добра игра на гостите, които продължиха да показват, че са по-класният тим. В 47' Марселиньо отново стреля след подаване на Михаил Александров, но ударът му бе блокиран от защитник. В 50' отново Александров центрира, като този път Емил Гъргоров засече топката с глава, но Галев улови.

В следващите минути Локомотив също показа зъби, като Кондев и Велков стреляха, но гол не последва. Стигна се до минути, които бяха белязани от липсата на опасни ситуации пред двете врати, като изключение направи шанс, открил се пред Иван Стоянов в 67'. Националът получи добро подаване от Витиня и от около десетина метра стреля по земя, но отново Галев се намеси.

Макар и с човек по-малко на терена, отборът на Локомотив не се предаде, като "железничарите" продължиха да се борят с пълни сили за реализирането на изравнително попадение. В 71' резервата Кондев стреля добре с глава, но топката мина над горната греда.

И в следващите минути статуквото се запази, като домакините търсеха път към вратата на Голубович, докато гостите очакваха своя шанс за втори и решителен удар. В 80' Михаил Александров и Емил Гъргоров отново комбинираха добре, но опитът за изстрел на последния се оказа неуспешен. Две минути по-късно стреля и Александров, но право в ръцете на Галев.

В крайна сметка последният съдийски сигнал на Георги Кабаков дойде при резултат 0:1 в полза на Лудогорец, което и остави интригата за шампионската титла все още жива. Утре вечер ЦСКА приема Ботев Враца у дома, като всичко друго, освен успех на "червените", би било сериозна изненада.

Водещи