Лудогорец започна с класика контролите в Испания 04.02 | 18:10

"Орлите" разгромиха с 3:0 полския Корона (Киелце)

От Мариян Найденов

Отборът на Лудогорец започна с победа контролните срещи от подготвителния си лагер в Испания, след като надигра с класическото 3:0 тима на Корона (Киелце) - 11-ти в полското първенство.

Проверката се игра на един от терените в курорта Коста Балена, който се намира в близост до Кадис. Следващият съперник на разградските "орли" ще бъде чешкият колос Спарта (Прага), а мачът на 6 февруари, отново в Коста Балена.

Българският шампион не остави нито за миг съмнения в превъзходството си и категорично надигра полския си опонент. Момчетата на Стойчо Стоев можеше да се поздравят и с по-изразителен успех, ако не бяха многото пропуски пред вратата на съперника.

Двубоят се проведе при доста силен вятър, който допълнително попречи на двата отбора да покажат пълните си възможности.

През второто полувреме между футболистите за кратко припламнаха искри, овладени от главния съдия с два червени картона за Върджил Мисиджан от Лудогорец и Янота от Корона. Заради приятелския характер на срещата техните места бяха заети от други футболисти.

"Зелените" от Разград откриха резултата в 23-ата минута след заучено положение след изпълнение на корнер, материализирано от национала Христо Златински с изстрел от около 15 метра.

След почивката паднаха още два гола във вратата на Корона. Първо Върджил Мисиджан удвои в 59-ата минута с удар от границата на наказателното поле, а крайното 3:0 оформи Жуниор Кишада в 74-ата, като бразилецът отбеляза изключително красив гол, разстрелвайки вратаря на поляците с мощен шут от повече от 20 метра.

Водещи

Най-четени