Лудогорец и Литекс с категорични победи в А група 10.03 | 17:40

Локо (Пд) се справи с тима на Черноморец след 2:0 на "Лаута"

От Краси Киров

Лидерът в А група Лудогорец постигна разгромна и лесна победа с 5:0 над Видима-Раковски в Севлиево в мач от 18-ия кръг на първенството.

Шампионът Литекс пък се поздрави с успех срещу Светкавица в Търговище с резултат 3:1. Интересното в срещата бе, че в последните минути националът Георги Миланов пази на вратата на "оранжевите" заради червения картон на Илко Пиргов и трите смени на Христо Стоичков.

В дербито от днес Локомотив (Пд) победи с 2:0 отбора на Черноморец, който не бе допускал гол в последните 9 мача.

Разградчани решиха всичко в двубоя за около 30 минути, като първо Генчев откри резултата в 14-ата минута, Гъргоров реализира две бързи попадения в 32-ата и 35-ата, а в 44-ата минута Иван Стоянов реализира 4-о попадение с третия си гол за пролетния полусезон. В края на двубоя резервата Кишада оформи крайното 5:0.

Видима не успя да противопостави нищо срещу силния тим на Лудогорец, като единствено в първите 10 минути изглеждаше равностойно на терена.

С победата си гостите събраха 42 точки след 18 мача и увеличиха преднината си в класирането пред основните конкуренти за титлата Левски и ЦСКА на 6 точки, но софийските грандове играят своите мачове утре.

Видима пък остава в зоната на изпадащите. Отборът на Костадин Ангелов се намира на 14-а позиция с актив от 10 точки.

Литекс постигна трета поредна победа след подновяването на българския футболен шампионат, след като надви като гост Светкавица с 3:1.

Ловчанлии постигнаха успеха с лекота, без да покажат кой знае какъв футбол, докато домакините стояха добре на терена през голяма част от срещата, но в крайна сметка записаха 15-тата си загуба през сезона до сега.

Точен за шампионите на два пъти беше Марсело Никасио, а едно попадение добави Георги Миланов. Така момчетата на Христо Стоичков вече имат 34 точки се доближиха плътно до местата, даващи право на участие в Европа.

Светкавица от своя страна остана със скромните 2 точки на последното 16-то място в А група.

Преди началото на мача Локо (Пд) - Черноморец треньорът на бургазлии Димитър Димитров - Херо получи почетен плакет от феновете на "смърфовете".

Головете отбелязаха Танко Дяков в края на първото полувреме и Базил Де Карвальо през втората част. По този начин Локо (Пд) вече има 30 точки и заема 6-то място заедно с тима на Славия. Черноморец остава с 36 точки на второ място, преди двубоите на Левски и ЦСКА. Преди този мач тима на Черноморец не бе допускал гол в девет поредни срещи от А група.

Водещи

Най-четени