Лудогорец изпепели Рим и Лацио 20.02 | 23:58

Българският шампион показа на Европа, че не се шегува

От Иво Вецев

Българският шампион Лудогорец успя! Възпитаниците на Стойчо Стоев записаха поредната историческа вечер, след като насред "Олимпико" в Рим надиграха с 1:0 Лацио и дадоха заявка за класиране за осминафиналите на Лига Европа.

Двубоят беше изключително драматичен, като в епична вечер в Италия видяхме две пропуснати дузпи, два червени картона, фамозни спасявания на Владислав Стоянов и един брилянтен гол на Роман Безяк.

Още в 8' Светослав Дяков имаше право да изпълни дузпа, но след нелепо изпълнение вратарят Бериша успя да се намеси и запази равенството. Лудогорец обаче се представяше далеч по-добре и в 46' усилията на тима бяха възнаградени, след като Безяк направи отличен пробив и от 25 метра разстреля "римските орли" - 1:0 за Лудогорец.

Втората част почна с две чудесни спасявания на Владислав Стоянов. Първо, той спаси удар на Билия от пряк свободен удар, а след това спаси и дузпа, изпълнена от Андерсон.

В 55' капитанът Дяков отново се прояви в лоша светлина, след като за грубо нарушение си изпроси втори жълт картон и беше изгонен. Последва страхотен натиск на домакините, но защитата на Лудогорец и вездесъщият вратар се справиха.

В края на двубоя Ешпиньо изби топката от голлинията при удар на Кандрева, а в края Стоянов спаси още три удара, с което запази вратата си суха за 6-и път в Лига Европа.

Повече подробности вижте в Sporta.bg

Най-четени