Лудогорец направи 2:2 с Рапид (Букурещ) 13.10 | 19:26

Шампионите изоставаха с два гола, но съумяха да изравнят в последните минути

От Краси Киров

Отборът на Лудогорец направи равенство 2:2 с тима на Рапид (Букурещ) в контролна среща играна на "Лудогорец Арена" в Разград.

Шампионите на България изоставаха с два гола, но показаха характер и съумяха да изравнят срещу един от румънските грандове. Румънците, които са на шесто място в първенството започнаха без притеснения двубоя и това им позволи да поведат в резултата.

Ивайло Петев използва в тази контрола предимно играчи, които получават по-малко шанс след липсата на националите.Гостите от Букурещ имаха първи шанс в мача след като в 4-та минута Йоница излезе на добра позиция, но стреля неточно.

В 13-та минута обаче след добра игра на същия Йоница, нападателят стреля с премерен удар и матира вратаря Голубович.

Домакините веднага се опитаха да върнат гола и Безяк стреля опасно по диагонала, но топката излезе в аут. В 26-та минута гостите поведоха с 2:0 след много груба грешка в защита за Лудогорец. Ильоски се възползва максимално добре от грешката и отбеляза втория гол за румънците.

Лудогорец върна едно попадение в края на полувремето. Кишада елегантно финтира защитник в наказателното поле и не остави шансове на вратаря.

През второто полувреме натискът на Лудогорец бе осезаем. Появилият се като резерва Гела започна да притеснява осезаемо гостите от Букурещ.

В 66-та минута Кишата стреля от близо, но вратаря Албуц се справи, след това Гела пробва своя удар, но изкара топката в аут. Две минути по-късно Кишада можеше да изравни след като излезе на добра позиция и пусна топката покрай вратаря, и тя излезе в аут.

Все пак домакините стигнаха до изравнителния гол три минути преди края на мача. Котдивоарецът Франк Гела получи топката на границата на наказателното поле и с мощен удар изравни за крайното 2:2 .

Състав на Лудогорец: Голубович, Шоко (Кайсара), Моци, Мантула, Витиня, Костадинов, Александров, Бакалов (Иванов), Бургзорг, Безяк (Гела), Кишада (Барт)

Водещи

Най-четени