Лудогорец не спечели и последната си контрола в Австрия 05.07 | 21:06

"Орлите" извъртяха нулево равенство с Металург (Донецк)

От Даниел Любомиров

Българският шампион Лудогорец не можа да запише победа на подготвителния си лагер в Австрия и в третия си приятелски мач преди официалното начало на новия сезон.

"Орлите" от Разград този път избегнаха загубата, като завършиха 0:0 с украинския Металург (Донецк), който няколко дни по-рано бе направил равенство 1:1 и с Левски.

Проверката срещу отбора на Велизар Димитров, Грегори Нелсън, Жуниор Мораеш и Зе Соареш бе последна за Лудогорец преди мача за Суперкупата на България срещу Берое в сряда.

Разградчани напускат Австрия с две загуби на сметката си – 1:3 от хърватския Риека и 1:4 от румънския Петролул, освен с нулевото реми с Металург.

В състава на украинците личаха имената на бившите звезди на ЦСКА Велизар Димитров, Грегори Нелсън и Мораеш, но някогашният футболист на Левски Зе Соареш не взе участие в мача.

Иначе наставникът на "орлите" Ивайло Петев пусна в игра новото попълнение от ЦСКА Мишел Платини, който самостоятелно водеше нападението на тима. Той престоя на терена до 52-ата минута, когато беше заменен с основния си конкурент на върха на атаката – Роман Безяк.

Иначе на вратата цял мач очаквано изигра Владислав Стоянов, а пред него в защита бяха подредени Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Теро Мантула и Витиня.

Капитанът Светослав Дяков започна редом до новото попълнение Фабио Ешпиньо в дефанзивната част на халфовата линия, а пред тях оперираха Мирослав Иванов, Марселиньо и Михаил Александров.

За да загатне докрай, че вече започва да избистря състава за новия сезон, Ивайло Петев направи само две смени – вместо Шуменския Деко в игра влезе друг нов играч – Христо Златински в 72-ата минута.

Мишо Александров пък отстъпи мястото си на Иван Стоянов в самото начало на второто полувреме.

Както и Левски по-рано в контролите в Австрия, така и Лудогорец създаде повече голови положения от Металург и може да съжалява, че не се поздрави с престижна победа.

В 26-ата минута Платини имаше първия шанс да реализира, но не можа да накаже неразбирателство в защита на украинския тим. Малко по-късно остро центриране на Ешпиньо беше изчистено с мъка от бранителите на съперника, а при добавката Марселиньо не можа да нацели вратата.

Платини бе длъжен да отбележи в 33-ата минута, когато беше изведен сам срещу вратаря Бандура, но не можа да го преодолее с удара си. При добавката пред опразнената врата пък Марселиньо направи по-трудното и стреля в аут.

Платини се реваншира за пропуските си в 50-ата минута, когато направи хубав пробив по лявото крило и подаде отлично за Стоянов, който обаче не можа да проправи удара си към вратата и той беше блокиран.

В 83-ата минута Лудогорец направи най-сериозния си пропуск след почивката, след като Витиня беше повален в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Марселиньо обаче стреля потресаващо слабо и Бандура дори успя да избие с крак.

Така Лудогорец отново демонстрира старата си слабост да не успява да се възползва от многото създадени голови положения. В защита тимът се справи с предизвикателството срещу Металург, но проблемът за "орлите" остава липсата на достатъчно голове в противниковата врата.

Водещи

Най-четени