Лудогорец не срещна проблеми и срещу Светкавица 18.03 | 16:34

Лидерът в шампионата се поздрави с нов успех, подчинявайки своя съперник с убедителното 5:0

От Константин Симидчийски

Лудогорец разгроми Светкавица с 5:0 на своя "Лудогорец Арена" и дръпна с шест точки пред Левски и ЦСКА на първото място във Виктория футболно първенство.

Домакините срещнаха трудности само през първото полувреме, когато Светкавица се бранеше добре, но разградчани имаха късмета да поведат с автогол на Петър Трифонов.

През втората част момчетата на Ивайло Петев вдигнаха оборотите още повече и не пожалиха своите гости, вкарвайки нови четири гола в тяхната врата. Автори на попаденията станаха Мирослав Иванов, Георги Костадинов и на два пъти Кристиян Кабаселе.

Това е втора поредна победа с 5:0 за тима от Разград, след като миналата седмица момчетата на Ивайло Петев разгромиха и Видима като гост със същия резултат и ги оставя едноличен лидер в А група.

Светкавица отново изигра приличен мач в защитата през първата част, след като миналата седмица успя да затрудни и шампиона Литекс, но през второто полувреме силите на футболистите от Търговище очевидно не стигат, за да запишат положителен резултат срещу някой от водещите тимове в А група.

Така Лудогорец остана безпогрешен до тук през пролетта и уверено продължава да води с 45 точки в А група. Светкавица пък записа трета поредна загуба след подновяването на шампионата и остава на последното място със скромните две точки и голова разлика 4:44 гола.

Водещи

Най-четени