Лудогорец отново смачка ПСВ 29.11 | 00:03

Българският шампион продължава да пише история

От Константин Симидчийски

Лудогорец продължи да пише една от най-славните страници в българския футбол, след като за втори пореден път надигра тотално един от европейските грандове ПСВ. 

Българският шампион показа най-доброто от себе си и без проблеми матира холандския си съперник за 2:0 в студената вечер на стадион "Васил Левски" пред около 5000 зрители, дошли да  видят поредния евро успех на "зеления звяр". 

Роман Безяк изненадващо започна като титуляр, но оправда доверието с два прекрасни гола за своя тим. В 38' той беше изведен от Златински и след прекрасни финтове вкара с кинжален удар. 

Пак той в началото на втората част изкара червен картон на Джефри Брума, като сам довърши гостите с гол в 79' след отлична комбинация между него, Кайсара и Марселиньо. 

Благодарение на поредите си 3 точки Лудогорец остава непобеден в Лига Европа и с актив от 13 точки окупира еднолично първото място в група "B” и няма как да бъде изпреварен. Така в следващата фаза българският шампион няма да срещне отбор от Шампионска лига или някой от другите победители в груповата фаза. 

Повече информация, снимки и видео от срещата Лудогорец – ПСВ може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени