Лудогорец отстъпи на молдовския Шериф 28.01 | 19:26

Шампионите допуснаха злощастно поражение

От Даниел Любомиров

Шампионът Лудогорец записа злощастно поражение с 0:1 от молдовския Шериф (Тираспол) в поредната си контрола на подготвителния лагер в турския курорт Белек.

"Орлите" от Разград създадоха достатъчно положения, за да се поздравят с успех, но неточните мерници на нападателите им костваха първа загуба на турска земя. Припомняме, че в предишния си мач Лудогорец направи равенство 1:1 с руския гранд Рубин (Казан).

Единственият гол за Шериф реализира Каду с далечен изстрел в 62-ата минута, който не остави никакви шансове за бившия вратар на молдовците Владислав Стоянов. Лудогорец можеше да стигне поне до равенство след създадените положения по-късно в срещата, но не успя да се поздрави с точен изстрел.

Молдовците пък удариха гредата в 73-ата минута и също могат да съжалят, че се разписаха само веднъж в българската врата. За Шериф 60 минути игра бившият нападател на Левски и Литекс Исмаил Иса, който блестеше с екипа на тима си в груповата фаза на Лига Европа този сезон.

Лудогорец вече оповести четирите си съперника за следващия лагер в Испания – Корона (Киелце), Спарта (Прага), ФК Краснодар и Локомотив (Москва).

Водещи

Най-четени