Лудогорец подобри рекорд на Левски в Европа 28.02 | 11:27

"Орлите" от Разград ще изиграят поне 16 мача в настоящата кампания

От Даниел Любомиров

Лудогорец ще стане българският отбор с най-много мачове в евротурнирите в рамките на един сезон, когато изиграе осминафиналните си сблъсъци с Валенсия от Лига Европа. Снощният вълнуващ трилър с Лацио, завършил 3:3, бе 14-ият двубой на "орлите" от Разград в настоящата кампания.

Точно на 14-ия мач приключи знаменитият поход на Левски през сезон 2005/06 под ръководството на Станимир Стоилов, когато "сините" стигнаха четвъртфиналите в турнира за Купата на УЕФА.

Естествено, тогавашният формат на втория по сила евротурнир е бил по-различен от сегашния. Левски изигра само 4 мача в груповата фаза, където отборите бяха разпределени по 5 и играеха два мача като домакин и два като гост, вместо на разменено гостуване, както е сега.

Лудогорец също така игра срещу трима съперника преди да се класира за групите – Слован, Партизан и Базел, докато Левски трябваше да елиминира Публикум и Оксер. Разбира се, мачът с Базел бе за влизане в груповата фаза на Шампионската лига, но се брои в европохода на разградчани.

Лудогорец ще има 16 мача, когато приключи осминафиналният дуел с Валенсия, а ако елиминира "прилепите", ще изравни постижението на Левски с класиране в топ 8 на втория по сила европейски клубен турнир.

Водещи

Най-четени