Лудогорец с нова престижна победа в Испания 12.02 | 17:09

Шампионите обърнаха тима на Краснодар за победа с 3:2

От Краси Киров

Българският шампион Лудогорец изигра поредния си силен мач в контролите от зимната подготовка. Шампионите победиха тима на Краснодар (Русия) с 3:2 по време на лагера в Испания.

След този двубой целия тим заедно с ръководството се прибират в България. Те ще останат в София преди първия двубой от първенството. Лудогорец ще подновят пролетния дял на шампионата с отложения двубой срещу Нефтохимик, който ще се състои в събота в Сливен.

Другата седмица в четвъртък е най-сериозното предизвикателство преди "орлите", които ще премерят сили с италианския Лацио в Лига Европа.

В днешната среща Лудогорец демонстрира класа, която ще помогне на отбора в тежките мачове. Българите губеха с 0:2 след 12 минути игра, но успяха да изравнят до полувремето, а след това голмайстора Безяк донесе победата на тима.

Руснаците започнаха по-силно и още в 11-та минута Вандерсон откри резултата след като излезе сам срещу вратаря. Минута по-късно бившият играч на Левски Жоазиньо покачи на 2:0 с гол от дузпа.

След този гол Лудогорец се активизира и взе нещата в свои ръце. В 25-та минута Мисиджан и Марселиньо разиграха добре и последния върна един гол за 1:2. В 38-та минута пък Христо Златински изравни резултата с префектно изпълнен пряк свободен удар.

Старши треньорът на шампионите Стойчо Стоев направи седем смени за второто полувреме, а Лудогорец овладя средата на терена и претесе топката в полето на руския състав.

Шампионите можеха да поведат на два пъти след пробиви на Михаил Александров от дясно и удобни центрирания в наказателното поле. След това обаче Козмин Моци се превърна в герой след като изчисти два пъти топката от голлинията.

Малко по-късно добра комбинация между Мишел Платини и Роман Безяк завърши с гол на последния за крайното 3:2.

Водещи

Най-четени