Лудогорец с трета поредна загуба, този път у дома от Черно море 29.03 | 17:16

Ивайло Петев и отборът му могат да се свлекат до 4-то място след този кръг

От Даниел Любомиров

Есенният шампион Лудогорец се провали в опита си да спре негативната поредица от 2 загуби като гост и бе сразен с 0:2 от Черно море на "Лудогорец Арена" в Разград.

Възпитаниците на Ивайло Петев, който не можеше да разчита на Марселиньо за този мач, не успяха да се възползват от превъзходството си на терена и само с две качествени акции "моряците" изтръгнаха трите точки.

Ермес Паломино в 19-ата минута и Мирослав Манолов в 56-ата бяха точни за гостите от Варна.

Лудогорец записва вече трета поредна загуба – след пораженията с 2:3 от Славия и 0:1 от Локомотив Пловдив, което може да доведе до свличане в класирането чак на 4-та позиция. Това може да се случи при положение, че Левски не загуби от Литекс довечера, а Черноморец спечели срещата си със Светкавица по-късно днес.

Към момента "орлите" остават с 45 точки, колкото има и Левски, "акулите" от Бургас са с 43, а Литекс е по-назад с 41. Черно море пък вече увеличи актива си на 37 точки и се доближава на 7-ма позиция до Локомотив Пловдив, който е с 39. Лидерът ЦСКА е на върха с 51 пункта след вчерашния успех над Берое с 1:0.

Серията от 9 поредни домакински победи на Лудогорец бе прекратена по примера на Локомотив Пловдив, който също бе надигран в 10-ия си мач пред собствена публика (0:3 от ЦСКА). Черно море пък се поздрави с трети последователен успех далеч от дома след 1:0 над Миньор и 3:1 срещу Монтана.

Хермес Паломино не се бе разписвал от началото на пролетния полусезон, но го направи в 6-ия си мач с екипа на "моряците" през 2012-та година – той се озова на върха на атаката на гостите и се пребори с Шоко в малкото наказателно поле. Капитанът Георги Илиев центрира точно на главата на нападателя си и венецуелецът с глава откри резултата в 19-ата минута.

Преди това Емил Гъргоров, който бе най-активен за домакините, нацели страничната греда след изстрел от около 20 метра.

Лудогорец реагира мигновено и се впусна в търсене на изравнителен гол до почивката, но обсадата на вратата на гостите не доведе до попадение. Все пак, в 31-ата минута Михаил Александров нацели горната греда с удар с глава, след като Шоко центрира отдясно.

В 42-ата бе сътворен най-сериозният пропуск на сметката на "орлите", когато Бадема с хитър и елегантен пас намери пролука в защитата на съперника и изведе Александров очи в очи с вратаря на гостите Петър Денчев, но той спаси удара.

В началото на второто полувреме Ивайло Стоянов пробва да се разпише с нов изстрел от дистанция, но не можа да преодолее стража на Черно море. Вместо това с единствената си контраатака след почивката "моряците" се поздравиха с нов гол.

Матиас Фернандес пусна извеждащ пас към Миро Манолов, той финтира Владимир Гулдан и се озова сам срещу вратаря, след което с елегантен удар по земя прати топката в мрежата за втори път.

Играта на Лудогорец се разстрои значително до края на срещата, като "орлите" държаха топката в свое владение, но разчитаха предимно на центрирания, които не водеха до опасности. Когато залагаха на пасове по земя пък домакините не успяваха да намерят празни пространства в противниковата половина.

Единственият опасен удар към Петър Денчев, след като резултатът стана 0:2, беше на Емил Гъргоров от статично положение пред дъгата на пеналтерията, но вратарят на Черно море отново се намеси решително.

Така Лудогорец вече от три мача не може да увеличи актива си и изостава с цели 6 точки от лидера ЦСКА.

Най-четени