Лудогорец срази Левски и дръпна с 8 точки на върха 21.02 | 17:33

Дербито на 19-я кръг в родната А група завърши драматично

От iNews.bg

 Лудогорец направи най-сериозната си заявка за спечелване на пета поредна титла на България, след като победи с 2:0 основния си конкурент за първото място – Левски – в голямото дерби на А група.

Видео и подробности от дербито между Лудогрец и Левски може да видите в Sporta.bg

Пред около 9 хиляди зрители на стадион "Лудогорец Арена" домакините излязоха победители в най-дългоочаквания мач през сезона. Резултатът бе открит още в третата минута от Вандерсон, който бе изведен на чиста позиция от Марселиньо и с техничен удар по диагонала се разписа за 1:0.

Първото полувреме се проведе на доста ниско темпо и това се оказа единствената опасна ситуация, с изключение на шут от пряк свободен удар на Натаниел в 42-ата, който мина на сантиметри от гредата.

Марселиньо от пряк свободен удар в 55-ата минута с помощта на рикошет преодоля Йоргачевич за 2:0. В 72-ата Козмин Моци с изключително груб и ненужен фаул срещу Прохазка си заслужи директен червен картон, с което Левски пое инициативата.

Именно Прохазка в 81-ата минута реализира почетното попадение в актива на "сините" след разбъркване в наказателното поле при изпълнение на корер.

След изиграването на 26-ия кръг Лудогорец вече събра 39 точки – 8 повече от Левски, който се смъкна на трето място в класирането, след като Берое спечели с 3:1 над Пирин в събота и се извиси с 33 на втора позиция.

Водещи

Най-четени