Лудогорец срещу Стяуа по пътя към групите на Шампионската лига 08.08 | 13:21

Първият двубой е на 19/20 август в Букурещ, а реванша седмица по-късно в София

От iNews

Българският Лудогорец ще трябва да преодолее отбора на Стяуа (Букурещ) ако иска да играе в груповата фаза на най-силния футболен турнир Шампионската лига.

Жребият днес в Нион определи българският шампион да се изправи срещу румънския. Това ще бъде втори пореден двубой на разградчани срещу отбор от съседна държава след като "орлите" елиминираха тима на Партизан (Белград) в третия предварителен кръг на турнира.

Първият двубой срещу Стяуа (Букурещ) ще бъде на 19/20 август в Букурещ, а седмица по-късно е реванша в София на "Васил Левски".

Жребият за Лудогорец може се смята за добър след като българите направиха на пух и прах румънския шампион в предсезонна контрола спечелена с 4:2, като българите изпуснаха и две дузпи.

Както е известно първоначално УЕФА обяви, че Лудогорец е последния отбор от поставените в шампионския поток преди жребия. Тази сутрин обаче УЕФА реши да накаже отбора на Легия (Варшава) за неправомерно използване не футболист във втория мач срещу Селтик.

Европейската централа даде служебна победа за шотландците, които въпреки загубата с 1:4 в първия се класират именно благодарение на отбелязания си гол на чужд терен. По този начин Лудогорец премина при непоставените отбори за жребия, където го очакваха по-трудни съперници.

Мачовете от плейофния кръг на Шампионската лига ще се изиграят на 19/20 август, а реваншите са седмица по-късно.

Ето и всички двойки при шампионите:

Марибор (Словения) – Селтик (Шотландия)

Залцбург (Австрия) – Малмьо (Швеция)

Олборг (Дания) – Апоел (Кипър)

Стяуа (Букурещ) – Лудогорец (Разград)

Слован (Братислава) – БАТЕ (Борисов)

поток на нешампионите:

Бешикташ – Арсенал

Стандарт (Лиеж) – Зенит (Русия)

Копенхаген – Левркузен

Лил – Порто

Наполи – Атлетик (Билбао)

Водещи

Най-четени