Лудогорец тръгна вихрено срещу Берое 03.03 | 17:55

Водачът в родния шампионат се наложи с категоричното 3:0, като стартира по перфектен начин участието си в пролетния дял на шампионата

От Константин Симидчийски

Днес официално бе дадено начало на пролетния дял в българския футболен шампионат, като изиграни бяха три мача от 17-ия кръг на родната "А" група. Първенството започна със седмица по-късно, след като 16-ият кръг бе отложен поради лоши атмосферни условия.

Лидерът в първенството Лудогорец Разград постигна убедителен домакински успех с 3:0 над Берое, докато столичният Славия измъкна минимална победа с 1:0 при визитата си на Ботев във Враца. Успех на чужд терен постигна и съставът на Монтана, който спечели с 3:2 гостуването си на Калиакра.

Преследващият титлата Лудогорец стартира с победа участието си в пролетния дял на шампионата, след като днес "орлите" победиха с 3:0 гостуващия тим на Берое. Точен на два пъти след почивката бе Иван Стоянов, а едно попадение добави и капитанът Емил Гъргоров. По този начин Лудогорец увеличи точковия си актив в "А" група на 39 пункта, като временно дръпна с 3 точки пред втория ЦСКА. Утре пред "армейците" предстои тежко гостуване на Черноморец в Бургас. Берое остава със скромен актив от 12 точки, съвсем близо до зоната на изпадащите.

През първата част попадения на ст. "Лудогорец Арена" нямаше, като не бяха особено много и стопроцентовите шансове за тяхното реализиране. Играта през вторите 45 минути бе далеч по-интересна, като двата тима започнаха да действат на видимо по-високи обороти. В разстояние на два пъти Иван Стоянов отбеляза на два пъти във вратата на "зелените", а 12 минути преди края един гол добави и капитанът на домакините Емил Гъргоров. Бадема бе намерен добре от свой съотборник и с прекрасно воле с левия крак прониза Ивайло Иванов за класическото 3:0.

Отборът на Славия измъкна минимална победа при визитата си на Ботев. На стадион "Христо Ботев" във Враца двата тима изиграха неособено атрактивен сблъсък с малко голови положения пред двете врати. Столичани обаче завоюваха трите точки с попадение на Петър Димитров десет минути преди края на двубоя. Така Славия не допусна да изостане още повече от лидерите в първенството още на старта на футболната пролет, докато Ботев пропусна да спечели точка срещу един от фаворитите в първенството.

Най-резултатен се оказа сблъсъкът между Калиакра и Монтана в Каварна, който гостите спечелиха с 3:2. Мичев, Копаранов и Борисов бяха точни за победителите, докато Филипов и Чавдаров реализираха за Калиакра. В класирането Монтана е на 9-о място със 17 точки, а Калиакра е на 15-а позиция със 7.

Водещи