Лудогорец тръгна за Рим 19.02 | 10:41

Шампионите потеглиха в добро настроение

От Божидар Азманов

Отборът на Лудогорец отлетя тази сутрин за Рим. Утре шампионите на България ще се изправят срещу Лацио в 1/16-гиналите на Лига Европа.

Треньорът на "орлите" Стойчо Стоев взе със себе си всички налични 21 футболисти, които са картотекирани за евротурнирите през пролетта. Трима от тях трябва да отпаднат от групата за мача. С тима пътуват Мишел Платини и Георги Терзиев, които до скоро страдаха от контузии.

Днес пт 21 часа Лудогорец ще направи своята официална тренировка на "Стадио Олимпико", а преди нея Стоев и стражът Владислав Стоянов ще дадат пресконференция. По рано през деня - от 16 часа, е брифингът на наставника на Лацио Едоардо Рея.

Мачът с римските "орли" е утре вечер от 22:05 българско време и ще бъде ръководен от германския съдия Феликс Цвайер, който свири злополучния мач с Динамо в Загреб през лятото на 2012 година, загубен драматично с 3:2 от Лудогорец.

Треньорът на българите Стойчо Стоев обаче заяви, че не трябва да се гледа назад и щом УЕФА е пратила този рефер, проблем няма.

"Настроението е добро, предстоят ни, надяваме се, още 2-3 мача в Европа, в които искаме да се представим добре, както направихме през есента.

В игровата ни подготовка има какво да се желае, но най-важното е, че всички футболисти са здрави. Състоянието на Александър Барт също е добро”, сподели още Стоев на летище "София" преди отпътуването.

Пълната група на Лудогорец за мача с Лацио в Рим вижте в Sporta.bg

Водещи