Лудогорец увеличи дистанцията пред Левски 31.03 | 17:40

"Орлите" спечелиха с 1:0 срещу Локо (Сф) и водят с вече 4 точки на "сините"

От Константин Симидчийски

Шампионът на България Лудогорец дръпна с 4 точки пред втория Левски, след като днес "орлите" спечелиха с 1:0 гостуването си на Локомотив (Сф) на стадиона в гр. "Своге".

Единственият гол в мача реализира резервата Михаил Александров, а гостите играха почти цял мач и с човек повече на терена. Локомотив остана с десет души в средата на първата част, когато Кристиян Добрев бе изгонен за удар с лакът в главата на Марселиньо.

Така Лудогорец събра актив от 46 точки след 19 изиграни мача, докато вторият Левски разполага с 42 пункта. Локомотив остава в зоната на изпадащите, имайки твърде скромния актив от 16 точки.

На полувремето пък стана ясно, че ръководството на Локомотив ще подаде жалба срещу арбитъра Станислав Тодоров, а причина за това е именно изгонването на Кристиян Добрев с директен червен картон.

Още в 7' символичните домакини създадоха първи шанс пред вратата на Локомотив, но Даниел Пеев не успя да реализира. Бившият футболист на Славия получи кълбото в близост до вратата на Лудогорец, но ударът му бе избит в корнер. Минута по-късно Станислав Генчев опита късмета си от дистанция, но изстрелът на халфа не бе точен.

В 19' футболистите на Ивайло Петев разиграха добра атака в половината на Локомотив. Марселиньо комбинира с Мирослав Иванов, който се опита да прехвърли технично Галев, но стражът улови.

В 25' се стигна и до ключовият момент в сблъсъка. Кристиян Добрев и Марселиньо скочиха за една висока топка, а ветеранът от тима на "железничарите" удари бразилеца с лакът. Това бе забелязано от рефера Станислав Тодоров, който реши да отстрани Добрев с директен червен картон.

Оттук-нататък, мачът навлезе в очаквано русло. Лудогорец атакуваше, а Локомотив се защитаваше с човек по-малко. В 33' Емил Гъргоров стреля в аут, а две минути по-късно Валентин Галев спаси удар на Иван Стоянов.

В добавеното време "орлите" стигнаха и до най-чистия си шанс, но този път и късметът помогна на Локо. Иван Стоянов стреля по земя от малък ъгъл, а топката срещна левия страничен стълб на вратата. Кълбото се озова в краката на Йордан Минев, който обаче бе крайно неефективен.

На почивката Ивайло Петев извърши една промяна, която щеше да се окаже изключително успешна в последствие. Мирослав Иванов напусна игра, бивайки заменен от Михаил Александров.

И втората част започна с атаки на шампионите, които търсеха начин да пробият бетона на столичани. Полувремето обаче стартира с дискусионна ситуация пред вратата на Лудогорец, след като в 51' Антонио Павлов бе изведен очи в очи с Владислав Стоянов. Отсъдена обаче бе спорна засада на нападателя, която със сигурност ще предизвика дискусии.

Минута по-късно Марселиньо получи шанс да стреля два пъти, но първо Галев спаси, а в последствие бразилецът бе неточен.

Постепенно се стигна до 61', когато защитата на Локомотив капитулира. Изстрел на Марселиньо бе спасен от Валентин Галев, но топката се озова право в Мишо Александров, който от непосредствена близост я чукна в мрежата за 0:1.

Попадението промени настройката на гостите, които вече нямаха какво да губят. "Железничарите" също погледнаха към вратата на съперника, търсейки изравнително попадение, макар и с десет души.

До края на срещата футболистите на Емил Велев дадоха всичко от себе си, за да отбележат, а резервата Маркиньос провали своите с непростим пропуск. В 78' домакините изпълниха корнер пред вратата на Владо Стоянов, а топката някак се озова в Маркиньо, намиращ се на метър разстояние от голлинията. Бразилецът обаче не успя да намери кълбото по най-добрия начин, което позволи на Йордан Минев да избие от голлинията.

Водещи

Най-четени