Лудогорец ще играе с молдовци или арменци, ако се справи с Динамо (З) 20.07 | 13:31

Шампионите на България трябва да победят хърватския Динамо за да стигнат следващата фаза на турнира

От Краси Киров

Днес в централата на УЕФА в Нион бе изтеглен жребия за Шампионската лига. Победителят от срещата между Лудогорец и Динамо (Загреб) ще играе с победителя от срещата Улисес (Армения) - Шериф (Молдова).

Първата среща завърши с минимална победа като гост на отбора на Шериф. В молдовския тим се състезава и националния вратар Владислав Стоянов. Победителят от двойката Улисес - Шериф ще бъде домакин на първата среща, която ще се играе на 31 юли/1 август. Реваншът в Разград или Загреб ще бъде на 7/8 август.

Все пак преди този мач Лудогорец трябва да се справи с тима на Динамо (Загреб). В първия мач шампионите на България допуснаха изравняване в последната минута след като надиграха съперника си, но това им дава надежди за реванша в Загреб.

Почти сигурно отборът на Шериф ще се класира за третия предварителен кръг. Този отбор е известен с огромните инвестиции в последните години в базата си, като се смята за пример в съседните държави.

Ако Лудогорец успее да премине третия предварителен кръг на Шампионската лига, тогава ще играе минимум в групите на турнира Лига Европа. Затова е много важна победата в третия предварителен кръг.

Шампионът на България няма отборен коефициент защото дебютира в европейските клубни турнири и ще има по-лесната задача в следващия кръг ако се класира.

След това се играе директен плейоф за влизане в групите на Шампионската лига. Отпадналите отбори в тази фаза отиват директно в групите на Лига Европа.

Водещи