Луис Ван Гаал заменя Дейвид Мойс в Юнайтед? 12.04 | 14:03

Специалистът ще води Холандия на Мондиала в Бразилия

От Божидар Азманов

Трагичният първи сезон на Дейвид Мойс начело на Манчестър Юнайтед изглежда ще му струва главаа. Или поне така смятат в Англия.

Според "Мирър" шотландецът може да бъде уволнен след края на сезона, а "червените дяволи" вече са по петите на неговия заместник.

Това ще бъде Луис ван Гаал, който вече е имал среща с един от братята Глейзър. Не е ясно къде точно се е състояла срещата, нито кога точно се е провела. Според източниците на изданието обаче това се е случило в рамките на последните 48 часа.

Ван Гаал ще води националния отбор на Холандия на Световното първенство по футбол в Бразилия това лято, а след това ще бъде свободен. Сериозен интерес към него има от страна на Тотнъм и дори се считаше, че специалистът има предварителен контракт със "шпорите".

Сега обаче изглежда селката ще пропадне, а може би точно интересът от страна на Манчестър Юнайтед е накарала холандеца да отреже Даниел Леви.

Ако Ван Гаал поеме Юнайтед. той ще се събере с нападателя на холандския национален отбор Робин ван Перси.

В момента "червените дяволи" изостават на 17 точки от лидера в Премиършип Ливърпул, а до края на кампанията остават пет кръга, в които Юнатед ще се опита да се класира за Лига Европа.

Водещи

Най-четени